Αυτό το Nissan Skyline GT-R R34 πωλείται έναντι $485.000! [video]

Αυτό το Nissan Skyline GT-R R34 πωλείται έναντι $485.000! [video]

Είναι ένα σπάνιο Nissan Skyline GT-R V spec II Nür με μόλις 362 km στο οδόμετρο!

Καθώς περνούν τα χρόνια, η αξία καλοδιατηρημένων ιαπωνικών σπορ μοντέλων με χαμηλά χιλιόμετρα στο οδόμετρο αυξάνεται, με την αγορά να έχει μετατραπέι σε πραγματικό χρηματηστήριο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το ιδιαίτερα σπάνιο Nissan GT-R V Spec II Nur που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο πωλείται έναντι $485.000 (€411.365)!

Το Nissan GT-R V Spec II Nür που κυκλοφόρησε το 2002 σε περιορισμένη παραγωγή 718 μονάδων, είναι το κύκνειο άσμα της γενιάς R34 και ένα από τα πιο ποθητά μοντέλα εκείνης της εποχής. Σε σύγκριση με το "απλό" R34, η ειδική έκδοση που ονομάστηκε προς τιμήν της πίστας του Nürburgring είχε βελτιωμένο κινητήρα με μεγαλύτερα turbo και απόδοση 334 PS (παρόλο που η εταιρεία ανέφερε 280 PS). Είχε επίση τα σφιχτότερα αμορτισέρ και τα μεγαλύτερα φρένα του V Spec II.

Nissan

Εκτός από τη σπανιότητα της έκδοσης, το συγκεκριμένο GT-R είναι τόσο ακριβό και για άλλον ένα λόγο - την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το μοντέλο είναι κυριολεκτικά σε κατάσταση βιτρίνας καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το φύλασσε σε γκαράζ κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες ώστε να διατηρηθεί σαν την πρώτη μέρα που βγήκε από την αντιπροσωπεία. Το οδόμετρο γράφει 362 km ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε 100% εργοστασιακή κατάσταση χωρίς καμία μετατροπή στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό (πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο για GT-R).

Μένει να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος αγοραστής σε αυτή την τιμή που πλησιάζει το μισό εκατομμύριο δολάρια, για ένα αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε πριν από 18 χρόνια.

[Πηγή: JDM Expo μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube