Αυτό το Nissan Juke-R κοστίζει 650.000 ευρώ!

Αυτό το Nissan Juke-R κοστίζει 650.000 ευρώ!

Το Nissan SVM Juke-R700 δεν είναι ένα απλό Juke καθώς φορά μοτέρ από GT-R με απόδοση 700 PS!

Λογικά θα θυμάστε το Juke-R, εκείνο το τρελό project της Nissan και του RML Group που συνδύαζε το αμάξωμα του δημοφιλούς B-SUV με τον κινητήρα του Nissan GT-R. Λοιπόν, ένα από τα 5 που έχουν κατασκευαστεί ποτέ - και μάλιστα βελτιωμένο - είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω της σελίδας James Edition στη Γερμανία, με τιμή €649.500!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Nissan Juke-R 2.0 με 600 PS

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν το 2012 με το πρωτότυπο Juke-R των 485 PS, ενώ το 2015 ακολούθησε το ακόμα ισχυρότερο Juke-R 2.0 με 600 PS. Επισήμως, η Nissan σε συνεργασία με το RML Group κατασκεύασαν 4 μονάδες της ειδικής έκδοσης - δύο για την Ευρώπη και δύο για τη Μέση Ανατολή. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα ακόμη Juke-R με παρόμοιες προδιαγραφές το οποίο κατασκευάστηκε από την Severn Valley Motorsport (SVM) και φέρει τιμητικά τον αριθμό #005. Σύμφωνα με την αγγελία, 2 Juke-R έχουν τρακάρει, ενώ άλλα 2 ανήκουν στη Nissan, κάτι που σημαίνει πως αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για κάποιον να κάνει δικό του το περίεργο αυτό όχημα.

Κάτω από το καπό του Nissan SVM Juke-R700 βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo κινητήρας V6 3,8 λίτρων (VR38-DETT) από το GT-R R35, ο οποίος χάρη σε μια σειρά από βελτιώσεις δια χειρός SVM αποδίδει 700 PS. Όλη αυτή η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός ημι-αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης του "Godzilla". 

Η ανάρτηση έχει ρυθμιζόμενα coil over της Nitro ενώ το σύστημα πέδησης αποτελείται από δίσκους 400 mm εμπρός με δαγκάνες της Brembo. Οι τροχοί 20" φορούν run-flat ελαστικά είναι της Bridgestone διαστάσεων 225/40 R20 εμπρός και 285/35 R20 πίσω.

Nissan SVM Juke-R700

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε: Nissan Juke R

Εξωτερικά, το καταμαύρο Juke-R φορά το γνήσιο bodykit από ανθρακονήματα με φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, πλευρικά μαρσπιέ, καπό με εισαγωγή αέρα, διπλή αεροτομή οροφής, διαχύτη και διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό το οποίο έχει μετατραπεί σε διθέσιο, βρίσκουμε καθίσματα αγωνιστικού τύπου με επενδύσεις από Alcantara, πλήρες ρολ κέιζ, σύστημα πυρόσβεσης, ηχοσύστημα της Bosch και την οθόνη του GT-R στο ταμπλό.

Όπως αναφέρει η αγγελία, το Nissan SVM Juke-R700 έχει μόλις 20 km στο οδόμετρο. Αν λοιπόν έχετε τα €649.500 που απαιτούνται για την αγορά του, μπορείτε να το παραλάβετε από την VDM Cars που εδρεύει στη Γερμανία.

[Πηγή: James EditionMotor TrendCarscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube