Αυτή η Lotus Esprit Turbo S4 κοστίζει όσο ένα καλά εξοπλισμένο σουπερμίνι

Αυτή η Lotus Esprit Turbo S4 κοστίζει όσο ένα καλά εξοπλισμένο σουπερμίνι

Το βρετανικό σπορτσκαρ από τη δεκαετία του '90 δείχνει ακόμα εξίσου εντυπωσιακό.

Μια διαδικτυακή δημοπρασία της αμερικανικής σελίδας Βring a Τrailer μας κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος είναι πως η καλύτερη προσφορά για την εικονιζόμενη Lotus Espirit Turbo S4 του 1995 βρίσκεται κοντά στα 18.000 δολάρια (16.600 ευρώ) - όσο δηλαδή κοστίζει στη χώρα μας ένα καλά εξοπλισμένο σουπερμίνι!

[UPDATE: Τελικά το αυτοκίνητο πουλήθηκε έναντι 31.000 δολαρίων (28.550 ευρώ) καθώς η "μάχη" για την αγορά του άναψε λίγο πριν το κλείσιμο της δημοπρασίας.]

Ενδεικτικά, οι τιμές των λιγοστών Espirit που διατίθενται ως μεταχειρισμένες στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ, ενώ ακόμα και στη Μ.Βρετανία, για να βρεις ένα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα του μοντέλου σε καλή κατάσταση πρέπει να δαπανήσεις κοντά στις 40.000 στερλίνες!

Να θυμίσουμε πως η Lotus Espirit ήταν η ναυαρχίδα της Lotus που κυκλοφόρησε από το 1976 μέχρι το 2004. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι διάφορες γενιές του βρετανικού σπορτσκαρ διατήρησαν το χαρακτηριστικό "wedge shape" της σιλουέτας τους  που παραπέμπει σε υπεραυτοκίνητο, όπως και τα αναδιπλούμενα φώτα εμπρός. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η Espirit αποκτούσε ολοένα και πιο εντυπωσιακά bodykit, ενώ οι επιδόσεις της βελτιώνονταν χάρη σε πιο σύγχρονα μοτέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lotus Esprit S4 1987-1994

Lotus Espirit

Η Espirit Turbo S4 της αγγελίας είναι βαμμένη σε απόχρωση Solid Norfolk Mustard σε συνδυασμό με πεντάκτινες ζάντες 17" OZ Racing και λευκό δέρμα στο εσωτερικό με κίτρινες ραφές. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλιοροφή, air condition, δερμάτινο τιμόνι, CD player της Kenwood με aftermarket ηχεία, θερμαινόμενους και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες, ηλεκτρικά παράθυρα, φώτα ομίχλης και φρένα της Brembo.

Ο κεντρικά τοποθετημένος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,2 λίτρων (Type 910S) αποδίδει 264 PS, με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων να στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα.

Lotus Espirit

Όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που έρχονται μαζί με το αυτοκίνητο, αγοράστηκε το 1995 από την αντιπροσωπεία της Lotus στο Beverly Hills έναντι 72.845 δολαρίων.

Έκτοτε, κυκλοφόρησε στις πολιτείες California, Massachusetts, New York, Texas, και Arizona με το κοντέρ να έχει γράψει περίπου 63.000 km, ενώ σύμφωνα με το ιστορικό της στο Carfax δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα.

[Πηγή: Bring a Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube