Αυτή η Chevrolet Corvette είναι ιδανική για το χώμα [video]

Αυτή η Chevrolet Corvette είναι ιδανική για το χώμα [video]

Το αμερικανικό σπορτσκαρ μεταμορφώθηκε σε πισωκίνητο buggy διατηρώντας τον V8.

Η πιο περίεργη αγγελία που είδαμε τώρα τελευταία στο Bring a Trailer είναι μια Chevrolet C5 Corvette (1997-2004) η οποία έχει μετατραπεί σε ανοιχτό πισωκίνητο buggy με V8!

Το μοντέλο ξεκίνησε τη ζωή του ως μια μεταχειρισμένη Chevrolet Corvette πέμπτης γενιάς από το 1999. Ο νέος ιδιοκτήτης αφαίρεσε όλα τα μέρη του αμαξώματος, κόντυνε τα εμπρός και πίσω υποπλαίσια, πρόσθεσε νέο σωληνωτό πλαίσιο έξω από το σασί και ειδικά καλύμματα από φύλλα αλουμίνιο. Ο εμπρός προφυλακτήρας προέρχεται από το Jeep Wrangler Rubicon, το καζανάκι της εξάτμισης από μια Chevrolet Camarο Ζ/28 ενώ νέα είναι τα εμπρός και πίσω φώτα LED της Hella και η μπάρα LED στην οροφή. 

Chevrolet Corvette

Οι τροχοί 17" φορούν χωμάτινα ελαστικά Firestone Destination MT2 με διαστάσεις 265/70 εμπρός και 285/70 πίσω, ενώ η ανάρτηση έχει παραμείνει ίδια.

Κάτω από το καπό - ή μάλλον κάτω από το λεπτό φύλλο αλουμινίου που έχει πάρει τη θέση του - παραμένει ο γνωστός κινητήρας LS1 V8 5,7 λίτρων (350 PS) της Corvette. Η δύναμη μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Chevrolet Corvette Buggy

Στο εσωτερικό, το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα προέρχονται αυτούσια από την Corvette, με τα δερμάτινα καθίσματα να έχουν αποκτήσει νέες υφασμάτινες επενδύσεις. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης το air condition είναι λειτουργικό, όμως το ηχοσύστημα δεν δουλεύει καθώς έχουν αφαιρεθεί όλα τα ηχεία. Επιπλέον, έχουν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα TMPS, ABS και DSC, καθώς δεν θα λειτουργούσαν σωστά με το νέο συνδυασμό τροχών και ελαστικών.

Το buggy με σπορ καταβολές είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας η οποία θα λήξει σε 4 ημέρες. Μέχρι στιγμής η καλύτερη προσφορά είναι $15.000 δολάρια, όμως δεδομένης της ποιότητας της δουλειάς που έχει γίνει στο αυτοκίνητο, πιστεύουμε πως αυτό το νούμερο θα αυξηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

[Πηγή: Bring a Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube