Αυτά τα όρια ταχύτητας δεν μπορείς να τα αγνοήσεις; [video]

Αυτά τα όρια ταχύτητας δεν μπορείς να τα αγνοήσεις; [video]

Κάποιοι ευφάνταστοι Ρώσοι σκέφτηκαν ότι γυμνόστηθα μοντέλα μπορούν να παίξουν τις κολόνες σε πινακίδες ορίου ταχύτητας. Τι άξεστοι μουζίκοι, θεέ μου!

Ένα ερώτημα που ταλανίζει κάθε Αστυνομία στον κόσμο και ένας από τους πιο σοβαρούς πονοκέφαλους για την ασφαλή κυκλοφορία είναι η τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Πολλοί από εμάς κρίνουμε κάποιες φορές ότι το αναγραφόμενο στις πινακίδες κυκλοφορίας όριο ταχύτητας είναι απελπιστικά χαμηλό, οπότε την προσαρμόζουμε κατά το δοκούν. Φυσικά, οι συγκοινωνιολόγοι θα σας πουν ότι κάθε όριο βγαίνει με ειδικούς βρόχους και έχουν να κάνουν με διάφορους παράγοντες. Από τον τύπο του οδοστρώματος και το πλάτος του δρόμου μέχρι τη γωνία και την κλίση της στροφή και από τι αυτή ακολουθείται.

Σαφώς, η ανάπτυξη ταχύτητας μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά και υπό κάποιες συνθήκες ακόμη και 10 km/h παραπάνω από το αναγραφόμενο όριο να την καθιστούν επικίνδυνη.

Οι αρχές έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να συνετίσουν τους «γρήγορους» οδηγούς. Ακόμα και συναισθηματικά μηνύματα αναγράφονται στα matrix των δρόμων, του τύπου «Μείωσε ταχύτητα. Η οικογένειά σου σε περιμένει στο σπίτι». Ή τοποθετώντας κάμερες ταχύτητας όπου το σημείο κρίνεται επιβαρυμένο ιστορικά με ατυχήματα. Ή χρησιμοποιώντας συμβατικά αυτοκίνητα εφοδιασμένα με ραντάρ.

Στην πραγματικότητα, τίποτα από τα παραπάνω δεν αποδίδει ούτε καν σε ικανοποιητικό ποσοστό. Και πρακτικά, η Αστυνομία για να ήταν πανταχού παρούσα, θα έπρεπε ο μισός πληθυσμός της χώρας να υπηρετεί στην Τροχαία.  

Οι Ρώσοι όμως φαίνεται ότι απέναντι σε αυτό το πρόβλημα βρήκαν μια ανορθόδοξη λύση, τη οποίας βέβαια η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται. Έβγαλαν γυμνόστηθα μοντέλα να κρατούν εκείνα τις πινακίδες με το όριο ταχύτητας!

Κάποιοι Ρώσοι εξυπνάκηδες αναρωτήθηκαν (δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν άντρες), «τι σκέφτεται ο καθένας από την ημέρα που θα γεννηθεί μέχρι τότε που θα πεθάνει»; Ακριβώς αυτό, «βυζιά»! Μπορεί να ισχυριστείτε ότι οι γυναίκες δεν θα ξετρελάθηκαν με την ιδέα τους και θα μπορούσατε να έχετε και δίκιο. Αλλά υπό κάποιες συνθήκες, η ιδέα θα μπορούσε να αποδώσει διότι πιθανώς οι άνδρες να επιβραδύνουν λίγο παραπάνω για να πιστέψουν ότι αυτό που βλέπουν τα ματάκια τους είναι αληθινό.

Χωρίς αστεία όμως, σαφώς και πρόκειται για μια κακή, αλλά και αναξιοπρεπή ιδέα. Όχι μόνο δεν αποδίδει (τα αυτοκίνητα στο video δεν φαίνεται να κόβουν ταχύτητα), αλλά ακόμα κι αν λειτουργούσε σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι πιθανότητες σοβαρού ατυχήματος θα αυξάνονταν κατακόρυφα. Αλήθεια, εσείς θα θέλατε κάποιος να τσαρουχώσει το φρένα χωρίς κάποιο προφανή λόγο που να οφείλεται στην κυκλοφορία.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι μέλος κάποιας φεμινιστικής ομάδας για να καταλάβεις ότι πρόκειται για κάτι το αναξιοπρεπές που υποβαθμίζει τις γυναίκες. Η μετατροπή των τελευταίων σε σέξι πινακίδες είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το εκλάβει ως φιλοφρόνηση. Πρόκειται για τη μετατροπή των γυναικών σε αντικείμενα με τον πιο καταφανή τρόπο. Αλλά μιας και διαβάσατε μέχρι εδώ κάτω, ρίξτε και μια ματιά στο video. Έτσι για να ρίξετε κάνα μπινελίκι σε αυτούς τους άξεστους μουζίκους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube