Αυτά τα οχήματα παρέμειναν για δεκαετίες κάτω από το νερό

Αυτά τα οχήματα παρέμειναν για δεκαετίες κάτω από το νερό

Περισσότερα από 40 οχήματα ανασύρθηκαν από ποτάμια και λίμνες του Nashville.

Η ομάδα Adventures With Purpose εντόπισε και ανέσυρε πάνω από 40 αυτοκίνητα από τον πυθμένα λιμνών και ποταμών του Nashville στο Tennessee των ΗΠΑ, αρκετά από τα οποία είχαν μείνει για δεκαετίες κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που βρήκαν οι εθελοντές δύτες θαμμένα στη λάσπη ήταν τα Jeep Wrangler YJ, Pontiac/Daewoo LeMans (Opel Kadett E) και Ford Thunderbird από τη δεκαετία του '80, ενώ το πιο πρόσφατο είναι ένα Ford Focus MK3 facelift (2014-2018).

Τα οχήματα κατέληξαν στο νερό από είτε από ατύχημα, είτε επειδή οι ιδιοκτήτες τους ήθελαν να τα ξεφορτωθούν ή να τα εξαφανίσουν ενώ μερικά είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα που τα ανέσυρε, δεν βρέθηκε κάποιο πτώμα μέσα στα συγκεκριμένα οχήματα. Παρόλα αυτά, ο εντοπισμός τους ίσως ανοίξει υποθέσεις της αστυνομίας που είχαν παγώσει λόγω απουσίας στοιχείων.

Jeep

Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες, η μακροχρόνια έκθεση στην υγρασία έχει οδηγήσει σε ανάπτυξη σκουριάς σε κάθε τμήμα του αμαξώματος και των μηχανικών μερών, ενώ οι επενδύσεις στο εσωτερικό είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Τα αυτοκίνητα εκτέθηκαν για το κοινό σε εξωτερικό χώρο με τη μορφή drive-thru το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μετά από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος του Nashville θέλησε να ευχαριστήσει τους εθελοντές δύτες για τη συμβολή τους στον καθαρισμό των ποταμών και λιμνών της περιοχής, αλλά και στη βοήθεια που παρέχουν στον εντοπισμό αγνοούμενων για τις οικογένειές τους, προτρέποντας τον κόσμο να προβεί σε δωρεές για τη συνέχιση του έργου τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube