Αυτά παθαίνεις όταν ψήνεις σουβλάκια στην εξάτμιση της Lamborghini Aventador! [video]

Αυτά παθαίνεις όταν ψήνεις σουβλάκια στην εξάτμιση της Lamborghini Aventador! [video]

Ένας μάλλον απερίσκεπτος ιδιοκτήτης Lamborghini έθεσε σε κίνδυνο τον V12 κινητήρα για να ψήσει το φαγητό του!

Η Lamborghini Aventador LP700-4 (2011-2017) παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά υπεραυτοκίνητα κάτι που εκτός από την αιχμηρή σχεδίαση υποστηρίζεται και από τον ανατριχιαστικό ήχο του κινητήρα V12 και τις φλόγες που πετά η εξάτμιση. Το τελευταίο χαρακτηριστικό θέλησε να εκμεταλλευτεί ένας ιδιοκτήτης από την Κίνα, που προσπάθησε να ψήσει ένα σουβλάκι χρησιμοποιώντας τις φλόγες!

Το πείραμα έγινε σε ένα γκαράζ όπου εκτός από τη Lamborghini Aventador είχαν μαζευτεί αρκετά σούπερκαρ συμπεριλαμβανομένης και μιας La Ferrari. Στην αρχή οι φλόγες όντως φτάνουν στο σουβλάκι - μαζί με αρκετό καύσιμο και εκπομπές ρύπων - όμως πολύ γρήγορα ο “ψήστης” αντιλαμβάνεται το λάθος του.

Ο V12 6,5 λίτρων υπερθερμαίνεται από τα συνεχόμενα μαρσαρίσματα στο κόκκινο ενώ το αυτοκίνητο είναι στατικό, με λευκούς καπνούς να βγαίνουν από τις γρίλιες. Παράλληλα έχουμε διαρροή του ψυκτικού υγρού στο δάπεδο, με τον ιδιοκτήτη να καλεί έντρομος τον φίλο του να σταματήσει τη διαδικασία.

Τελικά η Lamborghini γλίτωσε από μια πιθανή φωτιά, όμως ο κινητήρας και το σύστημα ψύξης θα χρειαστούν ένα πολύ ακριβό service. Το πρόβλημα προέκυψε καθώς ο θερμοστάτης ήταν κλειστός, αυξάνοντας δραματικά την πίεση στο ψυγείο - με αποτέλεσμα κάτι να σπάσει και να υπάρξει αυτή η διαρροή.

Για περισσότερα συμπεράσματα δείτε το παρακάτω βίντεο που θα έπρεπε να συνοδεύεται από την επιγραφή “Do not try this at home”...

[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube