Αυτά, μόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμβαίνουν...

Αυτά, μόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμβαίνουν...

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε σπάνιες Mulsanne Grand Limousine βγαίνουν στο σφυρί από τη Bentley στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς μάλιστα να έχουν διανύσει ούτε μισό μέτρο στη ζωή τους...

Είναι σύνηθες φαινόμενο, σπάνια σούπερκαρ ή κλασικά κομμάτια της αυτοκινητοβιομηχανίας, να πωλούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσελκύοντας τους απανταχού συλλέκτες αυτού του πλανήτη που πασχίζουν να τα κάνουν δικά τους με κάθε τρόπο και ανεξαρτήτως κόστους. Η πλειονότητα αυτών των οχημάτων είθισται να είναι άριστα συντηρημένα και με λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Μάλιστα, όσα λιγότερα χιλιόμετρα τόσο το καλύτερο.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρόσφατα έλαβε χώρα ένα σπάνιο γεγονός. Οι πέντε μοναδικές Bentley Mulsanne Grand Limousine που είχε κατασκευάσει στο «χέρι» ο οίκος Mulliner το 2015 βρέθηκαν στην έκθεση της τοπικής αντιπροσωπείας της Bentley και διατίθενται για όποιον ενδιαφέρεται προς πώληση!

Που είναι το περίεργο θα αναρωτηθείτε στην όλη ιστορία; Τα εν λόγω μοντέλα ήταν custom made κατασκευές (είχαν μακρύτερο αμάξωμα κατά ένα μέτρο, πλήθος αλλαγών στο εσωτερικό και πολλά ακόμα εξατομικευμένα στοιχεία) και όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν μοναδικές και πανάκριβες!

Mulsanne

Λογικό, θα πείτε, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλα μπορούν να συμβούν... Το ιδιαίτερο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι καμία από τις πέντε Mulsanne Grand Limousine δεν έχει πατήσει τους τροχούς της στην άσφαλτο! Για την ακρίβεια, όλα τα μοντέλα είναι με σχεδόν 0 km στο οδόμετρο!

Η Bentley, στην έκθεση της οποίας βρέθηκαν τα εν λόγω μοντέλα, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες εάν τα αυτοκίνητα ανήκαν σε έναν ή σε περισσότερους ιδιοκτήτες. Κρίνοντας βέβαια από το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως δεν είχαν κινηθεί ποτέ στη ζωή τους, τότε μάλλον ανήκαν σε έναν ιδιοκτήτη.

Όπως και να χει, η βρετανική φίρμα τα πουλάει σε όποιον ενδιαφέρεται, σε τιμή που δεν ανακοινώθηκε και τα στέλνει με δικά της έξοδα στον ή στους τυχερούς που θα θελήσουν να τα αποκτήσουν...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube