node/38535

Αυτά είναι τα πιο άχρηστα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε για το αυτοκίνητό σας

Μην πετάτε χρήματα σε πράγματα που είναι και άχρηστα και κακόγουστα για το αυτοκίνητό σας.

Ωραία, αγοράσατε ένα αυτοκίνητο αλλά δεν σας αρέσει ο εξοπλισμός του εργοστασίου και θέλετε να τον… εμπλουτίσετε και με κάτι περισσότερο. Πολλές φορές στην αγορά υπάρχουν πολύ ωραία και χρήσιμα αξεσουάρ, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα χρήματά σας είναι εντελώς πεταμένα. Χώρια που κάνετε το αυτοκίνητο κυριολεκτικά καρνάβαλο.

Ας δούμε μερικά από αυτά.

Το… πέταγμα του γλάρου

doo

Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα ίδια. Αν για παράδειγμα αγόρασες ένα ΜΙΝΙ πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι έχεις ένα ΜΙΝΙ και τίποτα περισσότερο. Αν θέλεις το άνοιγμα των θυρών σου να είναι σαν αυτό της Lamborghini Aventador πρέπει να ξέρεις ότι κοστίζει πολλά, δεν είναι πρακτικό και οι περισσότεροι θα γελάνε στη θέα μιας τέτοιας μετατροπής.

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά

gti

Ειλικρινά δεν κερδίζετε ούτε ένα άλογο παραπάνω αν κολλήσετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας το σηματάκι «GTI» ή «ΑΜG». Απλά όσοι ξέρουν θα γελάνε…

Αεροδυναμικές βλακείες

vents

O κινητήρας σας μια χαρά ψύχεται με τις ρυθμίσεις που έχει κάνει το εργοστάσιο. Με το να προσθέτετε στο καπό αυτά τα γελοία πλαστικά δεν θα σας προσφέρει τίποτα παραπάνω. Χώρια που θα πληρώσετε και αρκετά ευρώ για να καταστρέψετε την εικόνα του αυτοκινήτου.

Ανακλαστήρες και λοιπά… λαμπιόνια

tape

Αν είναι να σας δει ο άλλος θα σας δει. Και αν είναι να πέσει πάνω σας θα πέσει. Γι' αυτό μην κάνετε το αυτοκίνητο χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμίζοντάς το γύρω γύρω με ανακλαστικές ταινίες.

Φώτα neon

neon

Δεν ξέρουμε από πού ξεκίνησε αυτή η τάση ή μόδα, αλλά αν γεμίσετε το αυτοκίνητο με φώτα neon, ειδικά στο κάτω μέρος, θα είστε σαν φωτεινή επιγραφή που έπεσε στο δρόμο και σέρνεται.

Υπερμεγέθεις τροχοί

wheel

Αυτός που έφτιαξε το αυτοκίνητο δεν έβαλε τυχαία τους τροχούς που έβαλε. Κοινώς αν αποφασίσεις να βάλεις τεράστιους τροχούς και να χαμηλώσεις την ανάρτηση, έλα να μου πεις μετά πώς θα κατέβεις από το πεζοδρόμιο ή πώς θα βγεις από τη ράμπα του γκαράζ.

Περί ορέξεως…

paint

Οι Αραβες τα βάφουν χρυσά, η Πάρις Χίλτον ροζ και τα πασχαλινά αυγά είναι κόκκινα. Ωστόσο, επειδή οι χρωματικές επιλογές είναι θέμα προσωπικού γούστου, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει κανέναν αν αποφασίσει να βάψει το αυτοκίνητό του ακόμη και σαν σκύλο Δαλματίας.

Έτοιμοι για απογείωση

kit

Όσα αεροδυναμικά βοηθήματα και αν προσθέσεις, όσες αεροτομές και αν βάλεις αποκλείεται να κάνεις… F16 το ταπεινό σου χιλιαράκι. Άστο έτσι όπως το έφτιαξε η «μαμά» του, κάτι παραπάνω ήξερε από εσένα.

Φρου-φρου και αρώματα

steer

Είπαμε να βάλεις ένα κάλυμμα τιμονιού ή μια άλλη λαβή στον επιλογέα. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να κάνεις το εσωτερικό του αυτοκινήτου σαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής, υπάρχει μια μικρή διαφορά…

TAGS
node/39096

Nissan: Το στρατηγικό πλάνο για παρουσίαση 12 νέων μοντέλων και επιστροφή στην κερδοφορία [video]

Η Nissan ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που έχουν στόχο την επίτευξη οικονομικής σταθερότητας μέχρι το 2023.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Nissan: Το στρατηγικό πλάνο για παρουσίαση 12 νέων μοντέλων και επιστροφή στην κερδοφορία [video]

Η Nissan ανακοίνωσε σήμερα το στρατηγικό πλάνο για τα επόμενα 4 χρόνια, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παρουσίαση 12 νέων μοντέλων μέσα στους επόμενους 18 μήνες και την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία και την οικονομική σταθερότητα.

Ξεκινώντας από τις 12 πρεμιέρες, αυτές αφορούν τα Ariya, Armada, Frontier, Kicks, Navara, Note, Pathfinder, Qashqai, Rogue, X-Trail, Terra, και την πολυαναμενόμενη νέα γενιά Z. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα teaser στο οποίο βλέπουμε όλα τα νέα και ανανεωμένα μοντέλα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον που δεν αποκαλύπτει πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, πέρα από τη σιλουέτα και τα γραφικά LED στα φώτα τους. 

Η εταιρεία θα δώσει έμφαση σε κατηγορίες που μπορούν να έχουν μια επιτυχημένη εμπορική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως τα μικρομεσαία και μεσαία, τα ηλεκτρικά οχήματα και τα σπορτσκαρ. Επιπλέον, το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT θα κάνει την εμφάνισή του σε περισσότερα από 20 μοντέλα που πωλούνται σε 20 αγορές, με στόχο 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με το νέο στρατηγικό πλάνο, η Nissan θέτει ως προτεραιότητα τις αγορές της Ιαπωνίας (δύο νέα ηλεκτρικά και δύο νέα υβριδικά μοντέλα e-Power), Κίνας και Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ-Καναδάς). Αντίθετα, αποχωρεί από τη Νότιο Κορέα, καταργεί την θυγατρική Datsun από τη Ρωσία και αλλάζει την οργάνωσή της σε άλλες αγορές.

Η ετήσια παραγωγική δυνατότητα της Nissan μειώνεται κατά 20% στα 5,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ το ποσοστό εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεών της αυξάνεται στο 80%. Παράλληλα, η γκάμα μοντέλων της σε παγκόσμια κλίμακα μειώνεται κατά 20% (από τα 69 σε λιγότερα από 55). Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα, η Nissan θα κλείσει τα εργοστάσιά της σε Βαρκελώνη και Ινδονησία, θα μειώσει την παραγωγή στη Βόρεια Αμερική στα βασικά μοντέλα της και θα αυξήσει τις συμμαχίες για περαιτέρω μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής νέων μοντέλων και τεχνολογιών.

Με την εφαρμογή των μέτρων, η εταιρεία στοχεύει σε περιθώριο κέρδους 5%, τη μείωση του κόστους κατά 300 δισεκατομμύρια yen, και την κατάκτηση (και διατήρηση) μεριδίου 6% στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου μέχρι το τέλος του 2023.

[Πηγή: Nissan]

TAGS
node/39091

Ποιο αυτοκίνητο έχει τις καλύτερες θέσεις για τους πίσω επιβάτες [video]

Επειδή πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν αυτοκίνητο για να κάθονται... πίσω, αφήνοντας την οδήγηση στον υπάλληλό τους.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Ποιο αυτοκίνητο έχει τις καλύτερες θέσεις για τους πίσω επιβάτες [video]

Συνηθίζουμε, όταν αναφερόμαστε σε ένα αυτοκίνητο, να γράφουμε για τη θέση οδήγησης και όλα όσα έχει στη διάθεσή του ο οδηγός. Την ίδια στιγμή, για τους πίσω επιβάτες αφιερώνουμε λίγες λέξεις που έχουν να κάνουν με το αν βρίσκει το κεφάλι στους στην οροφή και τα γόνατά τους στα εμπρός καθίσματα. Μέχρις εκεί.

Και όμως, υπάρχουν αυτοκίνητα που δίνουν σαφώς μεγάλη έμφαση στους πίσω επιβάτες, μεγαλύτερη και από όση ίσως δίνουν στον οδηγό. Και αυτό διότι κάποιοι αγοράζουν αυτοκίνητο για να κάθονται πίσω,αφήνοντας την εμπρός θέση στον οδηγό τους.

Ανάμεσα σε αυτούς τους «κάποιους» είναι σίγουρα και η πλειοψηφία των πελατών της Bentley που θα επιλέξουν να πληρώσουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να πάρουν την ολοκαίνουργια Flying Spur, η οποία μετά το τέλος της παραγωγής της Mulsanne, είναι αυτή που αναλαμβάνει το ρόλο της ναυαρχίδας της μάρκας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη νέα Bentley Flying Spur [+video]

Όπως λέει η Bentley οι δημιουργοί του εσωτερικού της Flying Spur είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε ό,τι τους ζητήσει ο πελάτης. Μάλιστα, πάνω από το 80% των αγοραστών θα επιλέξουν το Mulliner Driving Specification, το οποίο περιλαμβάνει τρισδιάστατα δερμάτινα πάνελ θυρών, πλήρως δερμάτινη επένδυση κορυφαίας ποιότητας, κεντημένα εμβλήματα Bentley και πολλά άλλα. Η Flying Spur θα έχει επίσης μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στα πίσω καθίσματα που θα την αναδείξουν ίσως στην πλέον πολυτελή λιμουζίνα που κυκλοφορεί. 

spur

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένα πολυλειτουργικό τηλεχειριστήριο οθόνης αφής 5 ιντσών που επιτρέπει στους επιβάτες να ελέγχουν τα καθίσματα, τον έλεγχο του κλιματισμού, τις περσίδες παραθύρων, τη θέση της ηλιοροφής, ακόμη και τη θέση του σήματος του αυτοκινήτου στο καπό, του περίφημου Flying B. Επίσης τα πίσω καθίσματα που ρυθμίζονται ηλεκτρικά σε 14 διαφορετικές θέσεις, θερμαίνονται και αερίζονται και διαθέτουν πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις μασάζ.

Επιπλέον, οι αγοραστές μπορούν επίσης να επιλέξουν το πακέτο Rear Seat Entertainment, το οποίο προσθέτει δύο αφαιρούμενα tablet Android 10,2 ιντσών με συνδέσεις 4G, Wi-Fi και Bluetooth, ενώ παρέχουν και δυνατότητα ελέγχου του συστήματος ψυχαγωγίας της Bentley. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία ήχου, η Flying Spur προσφέρει σύστημα ήχου Naim 2.200 watt, ενισχυτή 21 καναλιών και 19 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων των Super Tweeters και δύο μετατροπείς μπάσων που είναι τοποθετημένοι στο κάθισμα με φωτιζόμενες γρίλιες ηχείων.

bentley6

Για μια επιπλέον πολυτελή πινελιά, ένα ψυγείο μπουκαλιών μπορεί να φιλοξενήσει δύο μπουκάλια σαμπάνιας πλήρους μεγέθους ή άλλα ποτά που μπορεί να θέλετε να έχετε. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκαπέντε διαφορετικές αποχρώσεις του δέρματος και ανάμεσα σε οκτώ καπλαμάδες για να δημιουργήσουν τις δικές τους ξεχωριστές προδιαγραφές. 

bentley7

«Το εσωτερικό της Flying Spur είναι ένας εντυπωσιακός συνδυασμός της πιο πρόσφατης τεχνολογίας, ποιοτικών υλικών και σχεδιαστικής τελειότητας, ενώ διατηρεί μια διαχρονική ποιότητα που θα εξακολουθεί να είναι κομψή και ελκυστική για τις επόμενες δεκαετίες», λέει ο Brett Boydell, επικεφαλής του εσωτερικού σχεδιασμού για την Flying Spur.