Αυστρία: «Μπόνους» υψηλότερα όρια ταχύτητας στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αυστρία: «Μπόνους» υψηλότερα όρια ταχύτητας στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Στόχος να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα, η κυβέρνηση της Αυστρίας αύξηση τα όρια ταχύτητας σε συγκεκριμένα κομμάτια αυτοκινητοδρόμων για όσους οδηγούν ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Η απόφαση αφορά σε ένα συνολικό μήκος αυτοκινητοδρόμων άνω των 400 χιλιομέτρων και είναι τα κομμάτια εκείνα όπου λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιοχής το όριο ταχύτητας έχει περιοριστεί στα 100 km/h. Σε αυτά τα κομμάτια λοιπόν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα εξαιρούνται και έχουν ένα… δικό τους όριο, στα 130 km/h, αφού όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης, δεν εκπέμπουν ρύπους.

Ερωτηματικό παραμένει ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο ο ηλεκτρονικός έλεγχος ταχύτητας (κάμερες κτλ) θα μπορούν να ξεχωρίζουν ποιο αυτοκίνητο είναι ηλεκτρικό ή όχι.

Με αυτήν την απόφαση η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που θεσμοθετεί διαφορετικά όρια ταχύτητας για διαφορετικής τεχνολογίας αυτοκίνητα.
Να θυμίσουμε πως η Αυστρία έχει θεσμοθετήσει και άλλα κίνητρα σε σχέση με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως το ότι επιτρέπεται να κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες ή να παρκάρουν δωρεάν σε θέσεις στάθμευσης στο κέντρο πόλεων όπου τα υπόλοιπα αυτοκίνητα καλούνται να πληρώνουν.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία προς το παρόν έχουν ένα μερίδιο που δεν ξεπερνά το 2% της συνολικής αγοράς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube