Audi, Renault και Hyundai επανεκκινούν δειλά-δειλά τα εργοστάσιά τους 

Audi, Renault και Hyundai επανεκκινούν δειλά-δειλά τα εργοστάσιά τους 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να λειτουργήσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα τα εργοστάσιά τους. 

Η οικονομική ζημιά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού είναι τεράστια, με την αυτοκινητοβιομηχανία να είναι ένας τομέας που επλήγη καίρια. 

Αναλυτές επισημαίνουν ότι μόνον στην Ευρώπη η αυτοκινητοβιομηχανία θα υποστεί μια συνολική ζημία που θα ξεπεράσει τα € 60 δισ., αφού στο τέλος της χρονιάς οι συνολικές πωλήσεις θα είναι κατά 3 εκατ. οχήματα λιγότερες από αυτές του 2019.

Κάπως έτσι, πολλοί κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει τα πρώτα δειλά βήματα για την επανεκκίνηση των εργοστασίων τους, την ώρα που κάποιοι άλλοι επεξεργάζονται σχέδια για το την ημέρα που οι κατά τόπους κυβερνήσεις θα ανάψουν το πράσινο φως.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει είναι η προστασία των εργαζομένων και έτσι η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο πώς θα δημιουργηθούν οι ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Audi ξεκίνησε να λειτουργεί την μονάδα κατασκευής κινητήρων που διαθέτει στο Gyor της Ουγγαρίας. Αρχικά το εργοστάσιο θα λειτουργήσει με 100 μόνον εργαζόμενους και σε μια βάρδια και στη συνέχεια θα λειτουργήσει με δύο βάρδιες.  

Στη γειτονική Τσεχία, η Hyundai θα ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Nosovice αρχικά σε δύο βάρδιες και στη συνέχεια σε τρεις που είναι και η κανονική λειτουργία.

Τέλος, η Renault με επίσημη δήλωση στελέχους της στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, είπε ότι το εργοστάσιό της στην Πορτογαλία βγήκε από την αναστολή λειτουργίας, κάτι που θα γίνει και γι' αυτό της Ρουμανίας από τις 21 Απριλίου. 

Να θυμίσουμε εδώ, ότι με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, η αναστολή λειτουργίας όλων των εργοστασίων στην Ιταλία ισχύει ως τις 3 Μαΐου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube