Audi: Απεργία στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας

Audi: Απεργία στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Audi στο Gyor της Ουγγαρίας απεργούν, με αίτημα την ευθυγράμμιση του μισθού τους με εκείνων της Κεντρικής Ευρώπης.

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Audi στην Ουγγαρία έχει σταματήσει από την περασμένη Πέμπτη, λόγω απεργίας των εργαζομένων που απαιτούν αύξηση μισθού.

Πιο συγκεκριμένα, το συνδικάτο εργαζομένων διεκδικεί αύξηση μισθού 18% για το 2019, αντί του 10% που προσφέρει η Audi. Ο λόγος είναι η μεγάλη διαφορά στην αμοιβή τους σε σχέση με τους συναδέλφους τους που δουλεύουν σε εργοστάσια της Κεντρικής Ευρώπης. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Volkswagen, η εταιρία έχει το χαμηλότερο κόστος μισθοδοσίας στην Ουγγαρία -γι’ αυτό άλλωστε είχε επεκτείνει εκεί την παραγωγή της. Εκεί κατασκευάζεται το Α3, το ΤΤ και το Q3.

Ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Gyorgy Csalogany, δήλωσε: «Δεν μας απασχολούν οι άλλοι μισθοί στην Ουγγαρία. Είμαστε αρκετά υψηλά αμοιβόμενοι, σε τοπικό επίπεδο. Αν το αίτημά μας σημαίνει ότι θα ανέβει γενικώς το κόστος μισθοδοσίας στην Ουγγαρία, ας γίνει». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι στην Πολωνία κερδίζουν κατά μέσο όρο 39% περισσότερα χρήματα, με τη Σλοβακία και την Τσεχία στο +28% και +25%, αντίστοιχα. Στο Βέλγιο όμως, ο μέσος μισθός είναι… 3,6 φορές μεγαλύτερος! Η Audi, δεν έχει δημοσιεύσει κάποιο επίσημο σχόλιο επ’ αυτού, προς το παρόν.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Skoda στην Τσεχία ετοιμάζονται να προχωρήσουν και εκείνοι σε απεργία, αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube