Aston Martin: Μπαίνει στο χρηματιστήριο με στόχο να φτάσει την αξία της στα 5 δις στερλίνες

Aston Martin: Μπαίνει στο χρηματιστήριο με στόχο να φτάσει την αξία της στα 5 δις στερλίνες

Η εταιρεία θα διαθέσει μετοχές που αντιστοιχούν στο 25% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η  Αston Martin λίγο πριν την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου, για να διαπραγματευτεί την άντληση κεφαλαίων στοχεύοντας σε μία αξία μεταξύ 4,02 δισ. και 5,07 δισ. στερλινών.
Η εταιρεία έχει ήδη καθορίσει το εύρος τιμών διαπραγμάτευσης ανά μετοχή μεταξύ 17,5 και 22,5 στερλινών.

Η εταιρεία θα διαθέσει περίπου 56.775.792 μετοχές, που αντιστοιχούν σε μερίδιο 25% του μετοχικού της κεφαλαίου. Οι τίτλοι θα προέρχονται από υφιστάμενους μετόχους, όπως οι Investindustrial, Adeem Investments, Primewagon και ανώτατα στελέχη.

Η Daimler AG που κατέχει μερίδιο 4,9% διευκρίνισε πως δεν θα πουλήσει τη συμμετοχή της στην αρχική δημόσια προσφορά. Η εταιρεία θα μετατρέψει το μερίδιό της – χωρίς δικαίωμα ψήφου – σε μετοχές.

 «Με τη είσοδο της Aston Martin στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η εταιρεία μας θα είναι μόνη εισηγμένη αυτοκινητοβιομηχανία εκεί, δίνοντας την ευκαιρία στους επενδυτές να συμμετάσχουν στη μελλοντική μας επιτυχία», δήλωσε ο  πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer .

Παράλληλα υπογράμμισε πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα οφέλη από την ανάκαμψη της Aston Martin στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεγάλη. Έχουμε εξασφαλίσει και δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στα West Midlands και τη Νότια Ουαλία, έχουμε ενισχύσει τις επενδύσεις μας στον τομέα της μεταποίησης και της μηχανικής και αυξήσαμε τις δαπάνες προς όφελος των τοπικών επενδυτών.

Έτσι πλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε μετοχές όχι μόνο σε θεσμικούς επενδυτές αλλά και σε υπαλλήλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πελάτες και μέλη του Club Owners Club της Aston Martin, κατέληξε.

 

Η τελική αποτίμηση της αξίας των μετοχών αναμένεται να ανακοινωθεί στις 3 Οκτωβρίου, όταν θα ξεκινήσει και επισήμως οι συναλλαγές οι μετοχές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube