Aston Martin: Καταστροφική η αβεβαιότητα σε σχέση με το Brexit

Aston Martin: Καταστροφική η αβεβαιότητα σε σχέση με το Brexit

Η εταιρεία έχει δεσμεύσει 30 εκατ. στερλίνες σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin αναφέρει ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το Brexit και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό τελικά θα υλοποιηθεί, παρατείνουν ένα καταστροφικό κλίμα αβεβαιότητας.

Πολλές εταιρείες έχουν ήδη εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης που βασίζονται στο σενάριο ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και μια μετάθεση αυτής της ημερομηνίας  θα τίναζε στον αέρα όλο το χρονοδιάγραμμα αυτών των προετοιμασιών, είπε ο Palmer.

Η Aston Martin έχει εγκρίνει τη δαπάνη ενός ποσού της τάξης των 30 εκατομμυρίων στερλινών στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης,  στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητά της με έκτακτες πτήσεις, αν για κάποιο λόγο τα εξαρτήματα αυτά «εγκλωβιστούν» στα τελωνεία των λιμανιών της χώρας λόγω Brexit.

Να σημειώσουμε εδώ πως οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν στις 14 Μαρτίου αν θα καθυστερήσει το Brexit για δύο τουλάχιστον ακόμη εβδομάδες πέραν της προγραμματισμένης ημερομηνίας.
Αυτό – σύμφωνα με τον Palmer – σημαίνει πως στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης θα κρατάμε δεσμευμένα κεφάλαια, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην ρευστότητα της εταιρείας. Το πιο σημαντικό όμως είναι, όπως είπε, πως παρατείνεται το κλίμα αβεβαιότητας.

Η Aston Martin σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της αλλά και να κατασκευάσει ένα SUV σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ουαλία και για το λόγο αυτό είχε προσφύγει πέρυσι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ωστόσο δεν κατάφερε να αντλήσει τα ποσά που είχε προγραμματίσει και αυτό ήταν ένα επιπλέον πρόβλημα για την εταιρεία η οποία για το 2018 είχε 7% μείωση κερδών προ φόρων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube