Ασκήσεις… χοιρο-τεχνίας από το Skyline [video]

Ασκήσεις… χοιρο-τεχνίας από το Skyline [video]

Το “by-wire” σύστημα διεύθυνσης DAS βοηθάει το Nissan Skyline να ακολουθήσει μια πίστα που σχεδιάστηκε από ένα… γουρούνι!

Η Nissan γιορτάζει τα 60 χρόνια του Skyline και αποφάσισε να γυρίσει ένα διαφημιστικό κλιπ για τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού του συστήματος διεύθυνσης Direct Adaptive Steering.

Το by-wire” αυτό σύστημα μεταφράζει τις κινήσεις του τιμονιού σε ψηφιακά σήματα, τα οποία επεξεργάζεται μια υπολογιστική μονάδα, στρίβοντας τους τροχούς με τρόπο που να βοηθάει τον οδηγό και φιλτράροντας την αίσθηση έτσι ώστε να φτάνουν στα χέρια του μόνο οι «χρήσιμες» αντιδράσεις.

Το σποτάκι –για την ιαπωνική αγορά– δείχνει τον βετεράνο οδηγό αγώνων Michael Krumm να οδηγεί ένα μπλε Skyline (Infiniti Q50 σε Ευρώπη και Αμερική), προσπαθώντας να μείνει μέσα στις μπλε γραμμές μιας στενής και στριφτερής διαδρομής που έχει σχεδιαστεί σε ένα άδειο πάρκινγκ.

Δεν πρόκειται όμως για μια τυχαία διαδρομή, αλλά για το αντίγραφο ενός πίνακα ζωγραφικής που έχει φιλοτεχνήσει ένα διάσημο… γουρούνι, ο Pigcasso.

H ιδέα είναι λίγο παράξενη, αλλά καταφέρνει να δείξει την ευελιξία του μεγάλου σπορ σεντάν καθώς το κατευθύνει θεαματικά ο Krumm πάνω στις γραμμές του έργου… τέχνης.

Το συγκεκριμένο Skyline/Infiniti Q50 έχει έναν 3λιτρο διτούρμπινο V6 400 ίππων, αλλά το μοντέλο προσφέρεται επίσης με μια έκδοση 300 ίππων του ίδιου κινητήρα, με έναν 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο, αλλά και με έναν υβριδικό V6 3,5 λίτρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube