Apple: Σε συζητήσεις με CATL και BYD για την παραγωγή μπαταριών

Apple: Σε συζητήσεις με CATL και BYD για την παραγωγή μπαταριών

Η Apple φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τις CATL και BYD προκειμένου να υποστηρίξουν με τις μπαταρίες τους το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του αμερικανικού κολοσσού.

Το σίριαλ με την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου δια χειρός Apple, καλά κρατεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας βρίσκεται σε συνομιλίες με τις κορυφαίες εταιρείες στην κατασκευή μπαταριών παγκοσμίως, τις CATL και BYD, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι θα υποστηρίξουν το εγχείρημα που έχει στα σκαριά. 

Βέβαια, η Apple, δεν εναποθέτει τις ελπίδες της αποκλειστικά στις δυο αυτές εταιρείες. Ετοιμάζει και δικές της εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ για την κατασκευή μπαταριών, ένα φιλόδοξο πλάνο που θα έχει όμως τη στήριξη και της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία πρόσφατα δια στόματος Joe Biden, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων για την πράσινη ανάπτυξη της χώρας! 

Θυμίζουμε, πως η CATL είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο χώρο των μπαταριών, προμηθεύοντας πολλούς και σημαντικούς κατασκευαστές όπως την Tesla, ενώ και η BYD, Νο 4 παγκοσμίως στην κατασκευή μπαταριών, δε θα έλεγε όχι σε μια συνεργασία με την Apple.

apple

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτές τις συνεργασίες. Η Apple, θα επιθυμούσε τόσο η CATL όσο και BYD να κατασκευάσουν εργοστάσια στις ΗΠΑ, κάτι που στην παρούσα φάση φαντάζει αδύνατο αφού αμφότερες δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο λόγω της κόντρας και της πολιτικής έντασης που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Επίσης, η Apple, φέρεται να επιθυμεί οι εν λόγω μπαταρίες που θα εφοδιάσουν το μελλοντικό της μοντέλο να είναι φωσφορικού σιδήρου λιθίου και όχι νικελίου κοβαλτίου για λόγους κόστους! Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε ναυάγιο (και οι τρεις εμπλεκόμενοι φορείς αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την είδηση) οι άνθρωποι της Apple, θα προχωρήσουν στην κατασκευή εξ’ ολοκλήρου δικών τους μπαταριών με τεχνολογία in-house…

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube