Αποζημίωση £850 σε ηλικιωμένο γιατί τα καθίσματα της Mercedes του δεν ήταν από 100% δέρμα

Αποζημίωση £850 σε ηλικιωμένο γιατί τα καθίσματα της Mercedes του δεν ήταν από 100% δέρμα

Το υλικό που χρησιμοποείται στις δερμάτινες επενδύσεις των Mercedes-Benz έχει και ένα ποσοστό πολυουρεθάνης.

Ο Kerry Costello από τη Μ.Βρετανία, αποζημιώθηκε £850 από την Mercedes-Benz μετά από προσφυγή του σε διαμεσολαβητή, κατηγορώντας την εταιρεία για παραπλανητική περιγραφή των καθισμάτων του οχήματός του που δεν ήταν κατασκευασμένα από 100% δέρμα.

Ο 72άχρονος από το Suffolk αγόρασε πρόσφατα μια μεταχειρισμένη Mercedes-Benz E300 Cabriolet σε λευκό χρώμα έναντι £35.000 διαβάζοντας στην περιγραφή πως οι επενδύσεις των καθισμάτων ήταν από μαύρο δέρμα. Όταν όμως το έψαξε σε περισσότερο βάθος, είδε πως ένας άλλος ιδιοκτήτης Mercedes-Benz που είχε στείλει δείγμα από τα "δερμάτινα" καθίσματα για ανάλυση σε εργαστήριο, είχε ανακαλύψει πως αυτά είχαν εκτός από δέρμα και ένα ποσοστό πολυουρεθάνη.

Ο κύριος Costello επικοινώνησε με την Mercedes-Benz ρωτώντας αν τα καθίσματα ήταν από 100% δέρμα όμως δεν πήρε κάποια απάντηση. Έτσι, ο Βρετανός απευθύνθηκε στον επίσημο διαμεσολαβητή για θέματα οχημάτων (Motor Ombudsman) ο οποίος απεφάνθη πως εφόσον η περιγραφή των καθισμάτων αναφέρει πως είναι από δέρμα χωρίς κάποια επιπλέον επεξήγηση ενώ το μείγμα περιέχει και άλλα στοιχεία, ο παραπονούμενος πελάτης δικαιούται αποζημίωση £850.

Η Mercedes από τη μεριά της, δήλωσε πως η πολυουρεθάνη εμπεριέχεται στο υλικό των καθισμάτων για να ενισχύσει την ακαμψία ενώ η ποσότητα που χρησιμοποιείται βρίσκεται εντός των προβλεπόμενων ορίων ώστε το κάθισμα να θεωρείται δερμάτινο. Επίσης, η γερμανική εταιρεία ισχυρίστηκε πως ο κύριος Costello δεν αγόρασε το όχημα καινούριο οπότε δεν επιβαρύνθηκε επιπλέον από το κόστος του προαιερετικού εξοπλισμού.

Τα δερμάτινα καθίσματα της Mercedes-Benz κοστίζουν £912.50 σε αντίθεση με αυτά που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των μοντέλων και είναι κατασκευασμένα από το συνθετικό υλικό Artico.

Ο κύριος Costello που προφανώς είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης δήλωσε: "Πλήρωσα πολλά χρήματα για αυτό το αυτοκίνητο και περίμενα μια ακριβή περιγραφή του τι αγοράζω. Αν και άλλοι οδηγοί ακολουθήσουν τη νομική οδό όπως έκανα εγώ, πιστεύω πως θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα".

Πηγή: DailyMail.co.uk

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube