Αποσύρεται ο Marchionne λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας - Όλες οι αλλαγές στην FCA

Αποσύρεται ο Marchionne λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας - Όλες οι αλλαγές στην FCA

Σοκ στην αυτοκινητοβιομηχανία - Ποιο είναι πραγματικά το πρόβλημα της υγείας του

Καταιγιστικές εξελίξεις στην FCA που δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστη και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Sergio Marchionne είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και όπως όλες οι πληροφορίες έλεγαν επρόκειτο για να επέμβαση ρουτίνας. 

Όμως ξαφνικά σήμερα το ΔΣ της Fiat Chrysler Automobiles προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε την αντικατάσταση του εσπευσμένως. Ο λόγος είναι οι επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του Ιταλο-καναδού μάνατζερ, για τις οποίες όμως δεν γίνεται καμία αναφορά. Απλά αυτό που αναφέρεται είναι πως ο Marchionne δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του. 

Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ομίλου John Elkann, που αφήνουν να εννοηθεί ότι η κατάσταση του 66χρονου μάνατζερ είναι κρίσιμη. “Είμαι βαθιά λυπημένος που μαθαίνω για την κατάσταση της υγείας του Sergio. Είναι μια κατάσταση που ήταν αδιανόητη μέχρι πριν από λίγες ώρες, και αυτή που μας αφήνει όλους με μία αληθινή αίσθηση αδικίας.Οι πρώτες σκέψεις μου πηγαίνουν στον Sergio και στην οικογένειά του” είπε ο Elkann. Τα τελευταία 14 χρόνια -συνέχισε - έχουμε ζήσει επιτυχίες αλλά και πολλές δυσκολίες. Ο Sergio για μένα, υπήρξε κάποιος με τον οποίο μοιραζόμουν τις σκέψεις μου, που εμπιστευόμουν, ένας αληθινός φίλος. Τα σχέδια διαδοχής που μόλις ανακοινώσαμε, έστω και με πολύ πόνο από προσωπική σκοπιά, σημαίνουν ότι μπορούμε να εγγυηθούμε τη μέγιστη δυνατή συνέχεια, διατηρώντας τις μοναδικές κουλτούρες των εταιρειών μας. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους να κατανοήσουν τις συνθήκες αυτές και να σέβονται το απόρρητο του Sergio καθώς και αυτό των αγαπημένων του, κατέληξε ο Elkann.

Στο τιμόνι της FCA ο Mike Manley

mar

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε τη θέση του Marchionne να πάρει ο Mike Manley. Ο 54χρονος Βρετανός Manley ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 από την Swan National Motors. Από το 2009 ήταν υπεύθυνος του δικτύου της Chrysler. Είχε την ευθύνη για την επέκταση της Jeep στην Κίνα, ενω από το 2011 μετέχει ενεργά στο ΔΣ της FCA. Πριν η FIAT αναλάβει τον έλεγχο της Chrysler είχε διατελέσει για ένα διάστημα και πρόεδρος και διευθύνων συμβουλος της Jeep. 

O  LouisCarey Camilleri στη Ferrari

cam

Aλλη μια αλλαγή που αποφασίστηκε υπό το βάρος των δυσάρεστων εξελίξεων είναι η τοποθέτηση του  LouisCarey Camilleri στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ferrari. O Camilleri είχε στο παρελθόν διατελέσει πρόεδρος της Philip Morris International. Ο 66χρονος Louis Carey Camilleri κατάγεται από τη Μάλτα, αλλά έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο. Από το 2015 κατέχει μόνιμη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ferrari. Τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο ίδιος ο John Elkann. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube