Απολύθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Audi, Wolfgang Duerheimer;

Απολύθηκε ο τεχνικός διευθυντής της Audi, Wolfgang Duerheimer;

Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο τεχνικός διευθυντής της Audi, Βόλφγκανγκ Ντιρχάιμερ, απολύθηκε από την εταιρεία και αντικαταστάθηκε από τον διευθυντή εξέλιξης της VW, Ούλριχ Χάκενμπεργκ

Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο τεχνικός διευθυντής της Audi, Βόλφγκανγκ Ντιρχάιμερ, απολύθηκε από την εταιρεία και αντικαταστάθηκε από τον διευθυντή εξέλιξης της VW, Ούλριχ Χάκενμπεργκ.

Ο Ντιρχάιμερ, που γιορτάζει σήμερα τα 55α γενέθλιά του, είχε πάει στην Audi μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όντας προηγουμένως CEO των Bentley και Bugatti από το 2011. Θεωρείτο ανατέλλων αστέρας του Ομίλου VW και κάποια στιγμή εφέρετο ως πιθανός διάδοχος του επικεφαλής του Ομίλου, Μάρτιν Βίντερκορν.

Αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μηχανολογία και τις εφαρμοσμένες επιστήμες, ο Ντιρχάιμερ προσελήφθη στην BMW ως ασκούμενος, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία της εταιρείας για να πάρει διευθυντικές θέσεις στα τμήματα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών πριν πάρει θέση στο ΔΣ ως διευθυντής έρευνας και εξέλιξης.

Το 1999 πήγε στην Porsche, όπου ανέλαβε την γκάμα των 911 και έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στο να μπει η ιδιαίτερα κερδοφόρα Cayenne στην παραγωγή. Δύο χρόνια αργότερα μπήκε στο Δ.Σ. της Porsche, και πάλι ως επικεφαλής έρευνας κι εξέλιξης. Παρέμεινε στη εταιρεία μέχρι το 2011 όπου ανέλαβε τις Bentley και Bugatti, μαζί με τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος του Ομίλου VW, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά επιτυχημένου προγράμματος Le Mans, το οποίο θα επέβλεπε ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Audi δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με την αναφερόμενη αποχώρηση του Ντιρχάιμερ, αλλά αξιόπιστες πηγές πιθανολογούν ότι στην απόφαση έπαιξε ρόλο η απροθυμία του να ακολουθήσει μια στρατηγική προς αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κατά τη σύντομη θητεία του στην Audi, τα προγράμματα A2 e-tron και Α8 e-tron μπήκαν στο συρτάρι καθώς ο Ντιρχάιμερ είχε επανειλημμένως εκφράσει την πεποίθησή του ότι η υβριδική τεχνολογία plug-in (επαναφορτιζόμενη στην πρίζα) αποτελεί μια καλύτερη μεσοπρόθεσμη λύση προς τα οχήματα χαμηλών εκπομπών από την αμιγή ηλεκτροκίνηση. Επίσης πρόσφατα αναφέρθηκε ότι η επικείμενη παρουσίαση της νέας γενιάς Audi A4 έχει καθυστερήσει, αν και για λίγες μόνο εβδομάδες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube