Αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο το επόμενο Honda Civic Type-R

Αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο το επόμενο Honda Civic Type-R

Σε πείσμα των καιρών, που θέλουν τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη να κερδίζουν έδαφος στις σπορ προτάσεις, η Honda αποφάσισε να διατηρήσει το μηχανικό, για την επόμενη γενιά του κορυφαίου της μοντέλου, Civic Type-R.

Το συγκεκριμένο νέο δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, καθώς υπόνοιες για την επιλογή αυτή της ιαπωνικής εταιρίας υπήρχαν καιρό τώρα. Παρόλα αυτά, οι οπαδοί της Honda έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη. Το χειροκίνητο κιβώτιο που εξοπλίζει την υπάρχουσα γενιά Civic Type-R είναι ένα από τα καλύτερα που μπορεί να βρει κανείς σήμερα σε αυτοκίνητο παραγωγής, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Και είναι δεδομένο πως θα βελτιωθεί περαιτέρω, στην επόμενη, 11η γενιά του αυτοκινήτου.

Η επιλογή της Honda, βέβαια, ίσως και να κρύβει μία δεύτερη ανάγνωση. Πέρα από τα πλεονεκτήματα (στην αίσθηση κυρίως) που χαρίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο, η εξέλιξη ενός καλού αυτόματου, τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη, θα αύξανε αρκετά το κόστος. Και με δεδομένο πως μιλάμε για ένα ισχυρό μοντέλο, περιορισμένης παραγωγής, ίσως το οικονομικό να έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτή την απόφαση. 

Εδώ κάπου θα πρέπει να θυμηθούμε την απόφαση της Honda, να περάσει μέχρι το 2030 σε μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή. Πράγμα που σημαίνει πως το επερχόμενο Civic Type-R θα είναι και το τελευταίο του είδους του, πριν εκφυλιστεί από κάποιο υβριδικό (ή αμιγώς ηλεκτρικό) σύστημα κίνησης. Ένα future classic, για τους νοσταλγούς της βενζίνης. Υπό αυτή την οπτική γωνία, ίσως και να έχει μία επιπλέον αξία η επιλογή του χειροκίνητο κιβωτίου, ως μονόδρομο. 

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν την ευκολία στη χρήση, την προβλεψιμότητα και τους ταχύτατους χρόνους αλλαγής που μπορεί να επιτύχει ένα καλό διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο. Εσείς, τι πιστεύετε; Εάν είχατε τη δυνατότητα, θα επιλέγατε να αποκτήσετε το τελευταίο αυθεντικό Civic Type-R σε έκδοση με χειροκίνητο ή με αυτόματο κιβώτιο;
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube