Αποχώρησε από την Porsche ο Wolfgang Hatz

Αποχώρησε από την Porsche ο Wolfgang Hatz

Βρισκόταν σε διαθεσιμότητα εξαιτίας του dieselgate - Ποιος παίρνει τη θέση του

Και ο Wolfgang Hatz έπεσε θύμα του dieselgate. Μετά την αποχώρηση του επικεφαλής εξέλιξης της Audi, Dr. Ulrich Hackenberg, ο Wolfgang Hatz ο επικεφαλής εξέλιξης της Porsche παραιτήθηκε αφού τελούσε σε διαθεσιμότητα από τον Σεπτέμβριο του 2015.
 
Την θέση του 57χρονου Hatz, την αναλαμβάνει από σήμερα ο 51χρονος Michael Steiner. Ο Hatz είχε αναλάβει επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Porsche από το 2011, ενώ κατείχε ηγετικές θέσεις στο Κέντρο Ανάπτυξης της Porsche στο Weissach για 14 χρόνια. 
Στο ενεργητικό του είναι η 918 Spyder, όπως και το περίφημο Mission E Concept, η έκδοση παραγωγής του οποίου θα μπει στη παραγωγή στα τέλη της δεκαετίας.
 
Σε ένα λιτό δελτίο Τύπου η Porsche αναφέρει πως ο Hatz ζήτησε ο ίδιος να παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι οι εσωτερικές έρευνες που έγιναν στο γκρουπ, δεν έδειξαν εμπλοκή του στο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων. Παρόλα αυτά, ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει από την Porsche, εξαιτίας κυρίως της παρατεινόμενης διαθεσιμότητας του, που επί της ουσίας τον είχαν σε... καθεστώς άνευ αντικειμένου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube