Aπό τον Φεβρουάριο το Tesla Model 3 στην Ευρώπη 

Aπό τον Φεβρουάριο το Tesla Model 3 στην Ευρώπη 

Η τιμή του θα ξεκινά από τις 63.000 ευρώ, δίχως να υπολογίζονται οι κρατικές εκπτώσεις ανά χώρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. 

Η Tesla ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει η διάθεση του Model3 στην Ευρώπη, ασκώντας έτσι ιδιαίτερη πίεση στις premium γερμανικές μάρκες που θέλουν να την ανταγωνιστούν.

Η τιμή του Model3 θα φτάνει στη Γερμανία τα 63.000 ευρώ στην έκδοση με τις long-range μπαταρίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροσώπου της Tesla στη χώρα. 

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η διάθεση της Performance έκδοσης, η οποία στη Γερμανία τουλάχιστον θα έχει ταχύτερο χρόνο παράδοσης από την απλή. Η τιμή της θα είναι ακριβότερη περίπου κατά 16.000 ευρώ. Να σημειώσουμε επίσης ότι η παραγωγή των δεξιοτίμονων αυτοκινήτων ξεκινά τους πρώτους μήνες του 2019. Σε κάθε περίπτωση οι τιμές που προαναφέραμε δεν περιλαμβάνουν τις τυχόν εκπτώσεις από το κίνητρα που δίνουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση. 

Το Model3 απευθύνεται σε πελάτες της μεσαίας κατηγορίας των premium sedans που θέλουν να μπουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως οι ακριβές εκδόσεις των BMW 3 και Mercedes C-Class θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ανάμεσα στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα το Model 3 θα έχει να αντιμετωπίσει την Jaguar I-Pace και τα Audi e-tron, τα οποία και τα δύο κυκλοφορούν στην Ευρώπη, ενώ δεν αποκλείεται να «κανιβαλήσει» και τις πωλήσεις από το Model S. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics το Model S είχε 13.209 πωλήσεις στην Ευρώπη το πρώτο δεκάμηνο του χρόνου. Η Tesla πούλησε επίσης στο ίδιο διάστημα 8.801 Model X. Να θυμίσουμε πως ο Elon Musk έχει ανακοινώσει ότι μέσα στο 2019 θα παρουσιαστεί ένα καινούργιο μικρότερο μοντέλο το Model Y

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube