Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι διαδικτυακές δημοπρασίες αυτοκινήτων

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι διαδικτυακές δημοπρασίες αυτοκινήτων

Μια Mercedes-Benz 770K του 1930 πουλήθηκε πρόσφατα σε online δημοπρασία έναντι του ποσού των 2,56 εκατομμύριων δολαρίων, όντας η δεύτερη πιο ακριβή διαδικτυακή πώληση στο χώρο του αυτοκινήτου.

Η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως αλλάζει τις συνήθειες ακόμα και των βαθύπλουτων αυτού του πλανήτη. Ποιος ο λόγος λοιπόν να λαμβάνεις μέρος σε μια δημοπρασία δια… φυσικής παρουσίας, όταν μπορείς να αποκτήσεις το μοντέλο που επιθυμείς από τον καναπέ του σπιτιού σου; 

Πρόσφατα λοιπόν ο οίκος δημοπρασιών BaT Auctions «έβγαλε» στο διαδίκτυο σφυρί την εικονιζόμενη Mercedes-Benz 770K του 1930 και μετά από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο πουλήθηκε στην τιμή των 2,56 εκατομμυρίων δολαρίων. Χωρίς ο νέος του ιδιοκτήτης να την έχει δει καν από κοντά. 

mercedes

Το αυτοκίνητο ανήκε στον Βασιλιά Faisal I του Ιράκ, ο οποίος είχε κάνει ειδική παραγγελία το μοντέλο στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στη «καροσερία» Voll & Ruhrbeck ώστε να του τη μετατρέψει σε κάμπριο. Η Mercedes-Benz 770K κατασκευάστηκε σε συνολικά 117 κομμάτια από το 1930 έως το 1938 με το γερμανικό μοντέλο να εφοδιάζεται με 8κύλινδρο κινητήρα 7,7 lt απόδοσης 200 ίππων. 

Για την ιστορία, στην 3η θέση ever των διαδικτυακών δημοπρασιών βρίσκεται πλέον μια Porsche Carrera GT η οποία είχε πουληθεί έναντι 1,9 εκατ. δολαρίων, ενώ στην κορυφή παραμένει μια Ferrari Enzo για την οποία προ διετίας ένας Αμερικανός «ελάφρυνε» τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 2,64 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube