Aπίστευτο χάος από την κακοκαιρία στην Αττική

Aπίστευτο χάος από την κακοκαιρία στην Αττική

Τεράστια τα προβλήματα στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης βοχόπτωσης (σε μερικές περιοχές έπεσε και πολύ χαλάζι).

Δρόμοι έχουν κλείσει, οδηγοί έχουν εγκλωβιστει στα οχήματά τους, ενώ η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς  κλήσεις (πάνω από 700) για βοήθεια σε πλημμυρισμένα κυρίως υπόγεια.
Επίσης πολλές περιοχές της Αττικής έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ διακοπές έχουμε και στις τηλεπικοινωνίες λόγω των κεραυνών.
Κλειστές είναι η οδός Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, η περιφερειακή οδός Δραπετσώνας και η περιφερειακή Αιγάλεω, ενω έχει κλείσει και η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά και η κυκλοφορία εκτρέπεται προς Αττική Οδό.
Προβλήματα έχουμε και στις υπόγειες διαβάσεις πεζών και οχημάτων στη Συγγρού, ενώ με τεράστια δυσκολία και από μια μόνον λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στην παραλιακή στο ύψος του ΣΕΦ και με κατεύθυνσης προς Γλυφάδα, αλλά και προς Πειραιά. Σαν αποτέλεσμα έχουμε μεγάλο μποτιλιάρισμα στην περιοχή. Ακίνητα είναι τα οχήματα και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, την ώρα που οι Αρχές ανησυχούν για τη στάθμη των υδάτων στα διάφορα ρέματα της Αττικής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για την απόσταση Γλυφάδα-Πειραιάς απαιτούνται πάνω από τρεις ώρες!
Πλημμυρισμένο είναι και το ρέμα της Πικροδάφνης στο Φάληρο με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να περάσουν από την περιοχή.
Η ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί για να απεγκλωβίσει κυρίως οδηγούς που βρίσκονται ώρες παγιδευμένοι στα αυτοκίνητά τους.
Πιο μακρυά από το κέντρο, Μέγαρα, Λαύριο και Σούνιο, νωρίς το πρωί είχαν μείνει χωρίς ρεύμα.
Η Τροχαία συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων αν δεν είναι απαραίτητες, έως ότου εξασθενίσουν τα φαινόμενα, κάτι που η ΕΜΥ το τοποθετεί μετά το μεσημέρι. Kανονικά κτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια πό Πειραιά και Ραφήνα. Κανονικά λειτουργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς και με μεγάλες καθυστερήσεις τα δρομολόγια των λεωφορείων. Τα δρομολόγια του Τραμ έχουν προς το παρόν διακοπεί.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube