Απεβίωσε ο Lee Iacocca σε ηλικία 94 ετών

Απεβίωσε ο Lee Iacocca σε ηλικία 94 ετών

Ο Αμερικανός ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την εξέλιξη του Ford Mustang και αυτός που συνέβαλλε τα μέγιστα στη διάσωση της Chrysler

Ο Lee Iacocca, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών στο σπίτι του στο Bel Air της California μετά από επιπλοκές της ασθένειας του Πάρκινσον.

Ο Αμερικανός γεννήθηκε στην Pennsylvania το 1924 από Ιταλούς μετανάστες και ξεκίνησε την καριέρα του στη Ford ως μηχανικός το 1946. Πολύ γρήγορα το ταλέντο του στις πωλήσεις και το marketing τον βοήθησε να ανέβει στην ιεραρχία και χάρη στις πολύ επιτυχημένες καμπάνιες του κατάφερε να φτάσει στη θέση του προέδρου το 1970.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του στη Ford ήταν η συμβολή του στην εξέλιξη του Ford Mustang, του muscle car που έμεινε στην ιστορία και έθεσε νέα στάνταρ στην αμερικανική αγορά. Παρά την εξαιρετική οικονομική κατάσταση της Ford υπό την προεδρεία του, ο Iaccoca έφυγε από την εταιρεία λόγω της σχέσης του με τον Henry Ford II.

Lee Iacocca

Μετά τη θητεία του στη Ford, ο Lee Iacocca διετέλεσε πρόεδρος και CEO της Chrysler (1978-1992) βοηθώντας την εταιρεία να μεταβεί από την πτώχευση στην κερδοφορία κατά τη δεκαετία του 80. Ανάμεσα στις επιτυχίες του ήταν τα minivan Dodga Caravan και Plymouth Voyager αλλά και τα μοντέλα της Chrysler που πατούσαν στην πλατφόρμα K. 

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην Chrysler, ο Lee Iacocca διαχειρίστηκε την εξαγορά της κερδοφόρας Jeep από την AMC το 1987 όπως και της Lamborghini. Συνταξιοδοτήθηκε το 1992 και έκτοτε είχε γράψει αρκετά βιβλία μένοντας στο πλευρό της αγαπημένης του φίρμας και κάνοντας αρκετές πολιτικές παρεμβάσεις στη δημόσια ζωή των Η.Π.Α.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube