Απαγόρευση χρήσης κινητού σε γυναίκα που προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα

Απαγόρευση χρήσης κινητού σε γυναίκα που προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα

Σε μια απρόσμενη απόφαση κατέληξε ένα δικαστήριο στις ΗΠΑ για την υπαίτια του θανάτου μίας ποδηλάτη.

Δεν είναι είδηση πως κινητό και οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός. Ένα τέτοιο συμβάν όμως στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή.

Η Mitzi Nelson ήταν απασχολημένη με το τηλέφωνό της ενώ βρισκόταν πίσω από το τιμόνι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό της να συγκρουστεί με το ποδήλατο που οδηγούσε η Jill Byelich.

Το τροχαίο συνέβη στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014 στην πολιτεία του Μίσιγκαν και, δυστυχώς η 35χρονη μητέρα δύο παιδιών κατέληξε από τα τραύματά της.

Η Nelson καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση, χρηματική αποζημίωση 17.700 δολαρίων, 150 ώρες κοινωνικής εργασίας και 20 ομιλίες σε τάξεις σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση.

Επίσης, θα βρίσκεται για δύο χρόνια υπό επιτήρηση και σε αυτό το διάστημα της απαγορεύτηκε η κατοχή ή η χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η συγκεκριμένη ποινή προτάθηκε από τον σύζυγο του θύματος, Jordan Byelich, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε ότι η κατηγορουμένη έχει μετανοήσει και μάλιστα την αγκάλιασε πριν η 23χρονη οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο δικαστής Stewart McDonald, που εξέδωσε την απόφαση, παραδέχτηκε πως η απόφαση θα μπορούσε να προσβληθεί αλλά ελπίζει πως θα αποθαρρύνει άλλους από το να μιλούν στο τηλέφωνο ενώ οδηγούν.

«Δεν πιστεύω ότι το κινητό αποτελεί δικαίωμα», σχολίασε ο McDonald, «αλλά προνόμιο».

Ο συνήγορος της Nelson, Mike Nichols, δήλωσε έκπληκτος από την αντίδραση του Byelich και ότι πιστεύει πως «η Mitzi δεν θα έχει κανένα πρόβλημα» με την συγκεκριμένη απόφαση.

[Πηγή: Detroit Free Press]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube