Άουτς! O πρόεδρος των Φιλιππίνων καταστρέφει λαθραία supercars [video]

Άουτς! O πρόεδρος των Φιλιππίνων καταστρέφει λαθραία supercars [video]

Πονάει η καρδιά μας, αλλά είναι «για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της κυβερνητικής διαφθοράς»…

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte, έχει αναγάγει την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς σε επικοινωνιακή τελετουργία.

Στο στόχαστρό του έβαλε και πάλι τα αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί λαθραία στη χώρα.

Ο πρόεδρος Duterte, που εξελέγη το 2016 έχοντας ως προεκλογική σημαία τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών και της διαφθοράς, επιστάτησε προχθές ο ίδιος στην παραδειγματική καταστροφή 68 λαθραίων οχημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν Lamborghini, Porsche, Mustang και οκτώ μοτοσικλέτες. Η συνολική αξία τους υπολογίστηκε στα $5,89 εκατομμύρια (€5,05 εκατ.). Στην καταστροφή τους, που έλαβε χώρα στη Santa Ana, Cagayan των βόρειων Φιλιππίνων, επιστάτησε ο ίδιος ο πρόεδρος, φορώντας κράνος και προστατευτικά γυαλιά (αλλά όχι και στολή παραλλαγής).
   
«Το έκανα επειδή πρέπει να δείξω στον κόσμο ότι έχουμε έναν τόπο κατάλληλο για επενδύσεις και επιχειρήσεις», δήλωσε ο Duterte πριν την καταστροφή. «Και ο μόνος τρόπος για να το δείξουμε είναι να είμαστε παραγωγικοί και να έχουμε την οικονομία που θα απορροφήσει την παραγωγικότητα του πληθυσμού» [σ.σ.: άσχετο;]
 
Ο Duterte έχει κάνει σημαία του την καταστροφή των λαθραίων αυτοκινήτων. Στην αρχή της χρονιάς είχε διατάξει να καταστραφούν παραδειγματικά δεκάδες τέτοια αυτοκίνητα όλων των ειδών – που εξ ορισμού ήταν ακριβά. Μόνο στο Cagayan, οι τελωνειακές Αρχές λέγεται όχι έχουν κατάσχει 800 λαθραία αυτοκίνητα.

Ο Duterte, που διανύει τον δεύτερο χρόνο της εξαετούς προεδρικής θητείας, άλλαξε την πολιτική απέναντι στα λαθραία οχήματα. Πριν εκλεγεί, αυτά πωλούνταν για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία. Όμως αυτό οδηγούσε σε διαφθορά και ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του δεν θέλει να επωφελείται από εγκληματικές πράξεις.
 
Όσο για τον πόλεμο που έχει κηρύξει ο Duterte στο εμπόριο ναρκωτικών, λέγεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί «σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία» χιλιάδες άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα – πράγμα που ήγειρε ερωτήματα σχετικά με την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τουλάχιστον στο λαθρεμπόριο αυτοκινήτων σκοτώνονται μόνο αυτοκίνητα…

[Πηγή: DailyMail]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube