Ανάκληση για πάνω από μισό εκατομμύριο BMW

Ανάκληση για πάνω από μισό εκατομμύριο BMW

560.000 BMW, κατασκευής μεταξύ 2002 και 2010, ανακαλούνται από το Μόναχο για πιθανή φθορά σε καλωδίωση με κίνδυνο βραχυκυκλώματος.

Οι συνάδελφοί μας στο γερμανικό Τύπο ανακοινώνουν ότι η BMW ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία ανάκλησης σε παλαιότερα μοντέλα της φίρμας. Πρόκειται για τα E60, E61, E63 και E64, τα οποία κατασκευάζονταν μεταξύ του 2002 και του 2010. Με άλλα λόγια, η ανάκληση αφορά τις 5 Series (μπερλίνες και Touring) και τις 6 Series (κουπέ και καμπριολέ) που ενδέχεται να παρουσιάζουν προβλήματα φθοράς (διάβρωση) στην ηλεκτρική καλωδίωση μέσα στο πορτμπαγκάζ που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα.

Η BMW διευκρινίζει ότι στο 60% των περιπτώσεων, δεν υπάρχει ανάγκη για επισκευή, αλλά η φίρμα προτιμά να ανακαλέσει όλα τα αυτοκίνητα στα επισκευαστικά κέντρα της για να πραγματοποιήσει απλούς ελέγχους. Και, όπου χρειάζεται, να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο τμήμα της καλωδίωσης.

Όσον αφορά και δυνητικά πληγέντα και ανακληθέντα αυτοκίνητα, λίγο πάνω από τις 200.000 από αυτές τις 5 Series και 6 Series βρίσκονται στη Γερμανία, αλλά και όλα τα υπόλοιπα είναι στην Ευρώπη -επομένως και στην Ελλάδα. 

Εάν είστε κάτοχος ενός από αυτά τα μοντέλα, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο και ζητήστε τον έλεγχο των ηλεκτρικών καλωδίων στο πορτμπαγκάζ για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διάβρωση της καλωδίωσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube