Ανάκληση 60.000 Alfa Romeo Stelvio και Giulia παγκοσμίως

Για ενδεχόμενο πρόβλημα στο cruise control που δεν απενεργοποιείται όταν ο οδηγός πατήσει το φρένο.

Σε παγκόσμια ανάκληση 60.000 Alfa Romeo Giulia και Stelvio προχωρά η εταιρεία μετά από αναφορές για δυσλειτουργία του adaptive cruise control.

Συγκεκριμένα αν το cruise control είναι ενεργοποιημένο και ο οδηγός πατήσει το φρένο αυτό πρέπει αυτόματα να απενεργοποιείται. Στην προκειμένη περίπτωση έχει διαπιστωθεί ότι η απενεργοποίηση δεν είναι δυνατή με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να συνεχίσει να κινείται με την ίδια ταχύτητα ή και να αναπτύξει ακόμη μεγαλύτερη από την επιθυμητή που έχει προκαθορίσει ο οδηγός.

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα Giulia και Stelvio που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2019. Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν τον επόμενο μήνα και η αυτοκινητοβιομηχανία θα επιλύσει το ζήτημα ενημερώνοντας και αναβαθμίζοντας το λογισμικό του συστήματος φρένων.

Από τα μοντέλα που ανακαλούνται, περίπου 19.000 είχαν πωληθεί στις  Ηνωμένες Πολιτείες και 1.600 στον Καναδά. Τα υπόλοιπα έχουν πωληθεί σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο. Η FCA στην ανακοίνωση της ανάκλησης επισημαίνει πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα που να οφείλονται στη συγκεκριμένη δυσλειτουργία.