Ανάκληση για το αυτόματο σασμάν 9 ταχυτήτων της ZF

Ανάκληση για το αυτόματο σασμάν 9 ταχυτήτων της ZF

Ανακαλούνται περίπου μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα της FCA, της Honda και της Land Rover που χρησιμοποιούν το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της ZF.

Σε ανάκληση 505.000 αυτοκινήτων υποχρεούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες που χρησιμοποιούν σε μοντέλα τους το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων της ZF.

Η λίστα των κατασκευαστών περιλαμβάνει την Jeep αλλά και τις άλλες μάρκες της FIAT-Chrysler, τη Land Rover και τη Range Rover, αλλά και τη Honda. Το πρόβλημα που προέκυψε είναι η ξαφνική επιλογή νεκράς ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Η δυσλειτουργία εντοπίζεται στην υψηλή αντίσταση που δημιουργείται στην καλωδίωση και συγκεκριμένα σε έναν τύπο φίσας που χρησιμοποιείται για τον αισθητήρα, ο οποίος καθορίζει την ποιότητα και την ταχύτητα της αλλαγής.

Η ίδια η ZF έχει αλλάξει τη συγκεκριμένη φίσα από το 2014 και έπειτα. Αλλά για τα μοντέλα που παρουσίασαν πρόβλημα, και τα οποία χρησιμοποιούν κιβώτια κατασκευασμένα πριν από αυτή την αλλαγή, προτείνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να μην προβούν σε επεμβάσεις στο hardware. Αντίθετα, προτείναι να εγκαταστήσουν ένα πρόσθετο software που θα αποτρέπει την επιλογή νεκράς ή θα προειδοποιεί τον οδηγό πριν αυτή γίνει.

Η Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA) αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί παράπονα για το θέμα από τουλάχιστον 895 διαφορετικούς ιδιοκτήτες, και δέκα τραυματισμοί που σχετίζονται με την δυσλειτουργία του κιβώτίου της ZF.

[Πηγή autoguide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube