Ανάκληση για 6.000 Mercedes-Benz A-Class

Ανάκληση για 6.000 Mercedes-Benz A-Class

Στην ανάκληση της νέας γενιάς A-Class θα προχωρήσει η Mercedes-Benz, καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα με την λειτουργία του αερόσακου συνοδηγού.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προς το παρόν η ανάκληση αφορά περίπου 6.000 Α-Class που πουλήθηκαν στη Γερμανία. Ο αριθμός των προς ανάκληση αυτοκινήτων τα οποία πουλήθηκαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο.

«Η διάθεση της νέας A-Class ξεκίνησε στη Γερμανία το Σεπτέμβριο του 2012. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές η διάθεσή της ξεκίνησε πολύ αργότερα, οπότε ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων που θα ανακληθούν δεν αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερος", δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Daimler.

Οι λόγοι που οδήγησαν τη Mercedes-Benz να προχωρήσει στη διενέργεια ελέγχου, είναι ότι σε περίπτωση ατυχήματος ο αερόσακος του συνοδηγού ενδέχεται να μην λειτουργήσει και ανοίξει σωστά.

Ο εκπρόσωπο της εταιρείας τόνισε ακόμα ότι η δυσλειτουργία εντοπίστηκε από την εταιρεία που προμηθεύει αερόσακους την Mercedes-Benz, ενώ διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό τραυματισμού που να συνδέεται με το πρόβλημα που εντοπίστηκε στον αερόσακο συνοδηγού.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube