Ανάκληση για 122 McLaren P1

Ανάκληση για 122 McLaren P1

Αφορμή για την ανάκληση είναι ότι το καπό μπορεί να ανοίξει εν κινήσει λόγω προβληματικού δευτερεύοντα μηχανισμού ασφάλισης.

Η McLaren έβαλε τα δυνατά της κατά την εξέλιξη της P1 ώστε να μπορεί να κοντράρει τη LaFerrari και την 918 Spyder, όμως δεν πρόσεξε μια μικρή λεπτομέρεια που τώρα την αναγκάζει σε ανάκληση 122 αυτοκινήτων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον δευτερεύοντα μηχανισμό ασφάλισης του καπό. Αυτός έχει σκοπό να συγκρατεί το κάλυμμα του κινητήρα στη θέση του αν ο κύριος μηχανισμός σπάσει ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του, και είναι απαίτηση της αμερικανικής νομοθεσίας να υπάρχει.

Όπως διαπίστωσε ο οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), στη McLaren P1 ο δευτερεύων μηχανισμός είναι έτσι σχεδιασμένος που μπορεί να μη λειτουργήσει όπως πρέπει και το καπό να ανοίξει εν κινήσει. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα τέτοιο περιστατικό.

Η ανάκληση αφορά όλες τις McLaren P1 της αμερικανικής αγοράς που κατασκευάστηκαν από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή συνολικά 122 αυτοκίνητα.

[Πηγή: NHTSA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube