Το αμφίβιο φουσκωτό είναι γεγονός!

Το αμφίβιο φουσκωτό είναι γεγονός!

Μετά από τη βόλτα στη θάλασσα μπορείτε άνετα να σκαρφαλώσετε και στο... ταβερνάκι στο λόφο.

Το επίσημο όνομά του είναι Iguana X100 Amphibious Boat. Η εταιρεία που το κατασκεύασε λέει ότι είναι «μισό σκάφος, μισό τανκ» καθώς μπορεί με την ίδια ευκολία να σκίζει τα κύματα και στη συνέχεια να βγαίνει στην παραλία και να σκαρφαλώνει σε πλαγιές με μεγάλη κλίση. Ή πιο απλά να κατευθύνεται στο παρακείμενο της παραλίας υπόστεγο για... παρκάρισμα. 

Το σκάφος έχει κατασκευαστεί με τη συνδρομή της Caterpillar η οποία κατασκεύασε τις ερπύστριες που με τη βοήθεια μηχανισμού διπλώνουν στο πλάι όταν το σκάφος μπαίνει στο νερό. Στη συνέχεια και λίγο πριν πιάσετε στεριά, τα σκέλη που τις φιλοξενούν ξεδιπλώνονται και... η βάρκα μετατρέπεται σε τανκ. 

Κατά τα λοιπά έχουμε ένα σκάφος μήκους 32 ποδών, με δύο εξωλέμβιες 300 ίππων και ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 40 λίτρων, που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 50 μιλίων.

Όλα αυτά όμως έχουν ένα κόστος. Το Motor Boat & Yachting αναφέρει ότι το Iguana X100 ξεκινά από € 220.000. Διόλου φθηνό αν σκεφτεί κάποιος ότι πρόκειται για ένα ανοικτό σκάφος, δίχως καμπίνα και λοιπές εγκαταστάσεις τουαλέτας, κτλ. 

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ίσως η έκπληξη στα μάτια των λουομένων στην παραλία στην οποία αποφασίσετε να βγείτε... οδηγώντας, αξίζει τα χρήματα αυτά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube