Alpine, ηλεκτρικά ολοταχώς

Alpine, ηλεκτρικά ολοταχώς

Είναι πλέον και επίσημο. Η Alpine θα κατασκευάσει μεταξύ άλλων και το ηλεκτρικό της SUV στο ιστορικό εργοστάσιο της Διέππης στη Νορμανδία. Μοντέλο που αναμένεται στην αγορά το 2025.

Alpine

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Alpine ετοιμάζεται να μετατραπεί σε 100% ηλεκτρική κατασκευάστρια εταιρεία. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, Bruno Le Maire, και του διευθύνοντος συμβούλου του Groupe Renault, Luca de Meo, στο εργοστάσιο της Διέππης, οι εκεί ομάδες εργασίας έλαβαν την ευπρόσδεκτη επιβεβαίωση: Το εργοστάσιό τους θα συναρμολογήσει το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της φίρμας, το X-Over GT που αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2025.

Tο εργοστάσιο της Διέππης είχε ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί στο τέλος του 2017, για να υποδεχτεί την παραγωγής της τότε νέας Alpine A110.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, το νορμανδικό εργοστάσιο θα κατασκευάζει επίσης την παραλλαγή της Alpine που θα βασίζεται στο μελλοντικό ηλεκτρικό Renault R5 καθώς και στον ηλεκτρικό αντικατάσταση της A110. Προκειμένου δε να διασφαλιστεί η παραγωγή των νέων πρότζεκτ, ο γαλλικός όμιλος θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο, ιδίως σε ότι αφορά την υποδοχή και την παραγωγική ενσωμάτωση της  πλατφόρμας CMF-EV. Παρεμπιπτόντως, η βιομηχανική μονάδα θα αλλάξει και το όνομά της σε Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, το όνομα του ιδρυτή της φίρμας.

 

Alpine

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube