Αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία η BMW;

Αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία η BMW;

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, Adrian Van Hooydonk, δήλωσε πως δεν είναι δυνατό να αγνοήσουν τις «φωνές» που ακούγονται αναφορικά με το ντιζάιν των μοντέλων της βαυαρικής φίρμας.

Τις σχεδιαστικές αποφάσεις της BMW τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει τουλάχιστον... αμφιλεγόμενες. Η ευμεγέθης μάσκα σε ποικίλα μοντέλα του Βαυαρού κατασκευαστή, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τα σχόλια από τους φανατικούς και μη θαυμαστές της φίρμας, να πέφτουν βροχή. 

Η BMW ήδη από την δεκαετία του 1990 και το concept car με την ονομασία ZBF 7er είχε παρουσιάσει μια εκδοχή της μεγάλης μάσκας για τα μοντέλα της.

Πλέον όμως φαίνεται, πως αυτές οι «φωνές», ηχούν πολύ δυνατά στα αυτιά των υπεύθυνων σχεδιασμού –και όχι μόνο- στους κόλπους της γερμανικής εταιρείας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Adrian Van Hooydonk, ανέφερε ότι τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα έχουν πιο «καθαρή» εμφάνιση και ενδεχομένως μικρότερες γρίλιες στη μάσκα. 

BMW

Ο Hooydonk, ο οποίος εργάστηκε στο πλάι του Chris Bangle, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δε μπορούμε πλέον να αγνοούμε αυτές τις φωνές». Ο ίδιος βέβαια πιστεύει πολύ στη δουλειά που γίνεται από τη σχεδιαστική ομάδα της εταιρείας αλλά θα πρέπει η δουλειά αυτή να εξελίσσεται διαρκώς προσθέτοντας νέα στοιχεία στο ντιζάιν των μοντέλων ώστε να είναι όχι μόνο επίκαιρα αλλά κυρίως διαχρονικά. 

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα και τον Chris Bangle, ο οποίος στην αρχή επικρίθηκε έντονα για την αισθητική άποψη των μοντέλων της BMW αλλά σύντομα άπαντες παραδέχθηκαν ότι η φιλοσοφία του ήταν άκρως επιτυχημένη. 

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τη μεγάλη μάσκα που φιγουράρει σε πολλά μοντέλα της βαυαρικής φίρμας, ο Adrian Van Hooydonk, πιστεύει ότι η εν γένει φιλοσοφία της ταιριάζει με την ταυτότητα των μοντέλων της εταιρείας διαχρονικά, υποστηρίζοντας έστω και με μια πιο extreme οπτική, την κληρονομιά και το εμπορικό σήμα της εταιρείας. Ωστόσο, θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διακριτικές επεμβάσεις ώστε να είναι πιο «καθαρός» ο σχεδιασμός της. 

BMW XM

«Νομίζω ότι στο μέλλον θα είναι σημαντικό ο σχεδιασμός μας να είναι πιο διακριτός και πιο καθαρός. Θα σχεδιάσουμε τη μάσκα σε συνάρτηση με το μέγεθος του οχήματος ή σύμφωνα με την έκφραση και την όψη που θέλουμε να δώσουμε σε αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube