Αλλαγή νομοθεσίας για τους Άραβες που ντριφτάρουν σε δημόσιους δρόμους

Αλλαγή νομοθεσίας για τους Άραβες που ντριφτάρουν σε δημόσιους δρόμους

Καιρός ήταν να σκληρύνει η στάση της κυβέρνησης για αυτό το επικίνδυνο «άθλημα».

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας προχωράει σε νομοθέτηση νέων νόμων για να καταπολεμήσει το Hagwalah, το αραβικό στιλ drifting σε δημόσιους δρόμους.

Το επικίνδυνο αυτό «άθλημα», όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους ανεγκέφαλους drifters, αλλά και τον κόσμο τριγύρω, είτε οδηγεί είτε κινείται πεζός. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι «αθλητές» έχουν μαζί τους και συνεπιβάτες που καμιά φορά κουβαλάνε και όπλα μαζί τους για να προσθέσουν τα κατάλληλα εφέ στο εγχείρημα.

Οι νέοι νόμοι αναφέρουν ότι όποιος πιαστεί για πρώτη φορά να κάνει Hagwalah θα πληρώσει πρόστιμο 1.963 ευρώ και θα κατασχεθεί το αυτοκίνητό του για ένα μήνα. Σε περίπτωση που υποπέσει στο ίδιο αδίκημα για δεύτερη φορά θα χάσει το αυτοκίνητό του για τρεις μήνες, θα πληρώσει πρόστιμο 3.925 ευρώ και θα φυλακιστεί για έξι έως 12 μήνες, ενώ για αυτούς που θα συλληφθούν για τρίτη φορά θα κατασχεθεί το αυτοκίνητό τους για ένα έως πέντε έτη και θα πληρώσουν πρόστιμο 7.851 ευρώ.

Ακόμα, κυρώσεις θα υπάρχουν και για τους συνεπιβάτες και τους θεατές, καθώς θα θεωρούνται συνένοχοι και θα πληρώνουν πρόστιμο 294 ευρώ, ενώ θα χάνουν και το αυτοκίνητό τους για τουλάχιστον 15 μέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube