Alfa Romeo: Επιστροφή στις ΗΠΑ το 2027 με ένα μεγάλο μοντέλο

Alfa Romeo: Επιστροφή στις ΗΠΑ το 2027 με ένα μεγάλο μοντέλο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Alfa Romeo επιχειρεί να αναζητήσει την τύχη της στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Τώρα όμως έχει πιο ισχυρές πλάτες, ενώ σκοπεύει να το τολμήσει με το κατάλληλο μοντέλο.

Η είδηση της επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Alfa Romeo στην αγορά των ΗΠΑ προέρχεται απευθείας από τον επί κεφαλής της μπράντας, Jean-Philippe Imparato. Ο ίδιος δήλωσε την περασμένη Παρασκευή πως η ιταλική φίρμα σκοπεύει να λανσάρει ένα μεγάλο όχημα για την τοπική αγορά εκεί. Το τι θα είναι αυτό όμως, όπως και το που θα κατασκευαστεί, παραμένει ακόμα άγνωστο.

«Η προσφορά μας για ένα μεγάλο όχημα πρέπει να ταιριάζει σε διεθνείς αγορές, αμερικανικές, κινεζικές, ευρωπαϊκές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jean-Philippe Imparato.

Μία πρώτη σκέψη θα ήταν για κάποιο μεγάλο SUV, καθώς η μόδα της εποχής οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως η Alfa Romeo θα θελήσει να σχεδιάσει μία κλασική γραμμή, με στόχο να χτυπήσει για παράδειγμα τις BMW X5 και Χ6.

Στο τραπέζι βρίσκονται ακόμα και άλλες φόρμες, όπως αυτές ενός μεγάλου crossover ή ενός ανάλογου σεντάν.  Ο στόχος είναι να βρεθεί το ιδανικό σχήμα που θα ταρακουνήσει την αμερικάνικη αγορά και για αυτό υπάρχει ακόμα χρόνος. Όχι όμως πολύς, καθώς από ότι φαίνεται η τελική απόφαση θα έχει παρθεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. 

alfa romeo usa

Στα σίγουρα, η προσχώρηση της Alfa Romeo στην ομπρέλα του ομίλου Stellantis θα βοηθήσει αρκετά σε αυτό το άνοιγμα. Αδερφές εταιρίες όπως η Chrysler και η Jeep μπορούν να βοηθήσουν αρκετά, τόσο σε επίπεδο πληροφορίας όσο και κατόπιν, στην ανάπτυξη του δικτύου της φίρμας στις ΗΠΑ. Κάτι που θα βοηθήσει επίσης στην εμπορική επιτυχία εκεί θα είναι η τοπική παραγωγή αυτού του νέου μοντέλου. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί και θα συζητηθεί σε δεύτερο χρόνο. 

Η απόφαση για επιστροφή της Alfa Romeo στην αμερικάνικη αγορά αποτελεί ένα στοίχημα στο οποίο έχει ποντάρει και παλαιότερα, όχι με αίσιο αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, οι συνθήκες δείχνουν πιο ώριμες τώρα. Επίσης, μία τέτοια εμπορική ανάπτυξη θα βοηθήσει τα μάλα στην αύξηση του αριθμού των πωλήσεων και ταυτόχρονα στη θέση της μέσα στον όμιλο Stellantis.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube