Αληθινός ήχος Formula 1 με ηλεκτρική κιθάρα! [video]

Αληθινός ήχος Formula 1 με ηλεκτρική κιθάρα! [video]

Δείτε κι ακούστε τον μάγο κιθαρίστα Mario Torrado να κάνει έναν ολόκληρο γύρο στη Monza – και θα βρεθείτε εκεί!

Ο ήχος των κινητήρων είναι ένα από τα βασικά ατού της Formula 1, ακόμα και σήμερα με τους υβριδικούς V6 turbo.

O Mario Torrado μπορεί να αναπαράγει αυτόν τον ήχο με την ηλεκτρική κιθάρα του, τόσο ρεαλιστικά που αν κλείσεις τα μάτια νομίζεις ότι ακούς το ίδιο το μονοθέσιο, δεν καταλαβαίνεις διαφορά.

Και δεν μιλάμε μόνο για το στροφάρισμα, αφού ο Torrado μιμείται επίσης τέλεια τα ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων, το χτύπημα στον κόφτη, το πάτημα στα οδοντωτά κερμπ… Και τα κάνει όλα αυτά ακριβώς τη στιγμή που πρέπει, καθώς ο κέρσορας δείχνει τη θέση του μονοθεσίου πάνω στο σχεδιάγραμμα της πίστας. Βλέπεις στην οθόνη ακόμα και το… χρόνο που κάνει ο κιθαρίστας!

Τόσο έχει τελειοποιήσει την τεχνική του, που μπορεί να αναπαράγει συγκεκριμένες επιδόσεις οδηγών F1, όπως τον γύρο για την pole του Vettel στο Austin το 2012 τον γύρο ρεκόρ του Barrichello στη Monza με τη Ferrari το 2004. Σύμφωνοι, τα κλιπάκια είναι παλιά, αλλά αν ακούτε πρώτη φορά για τον Torrado, αξίζει να τα ψάξετε.

Στο τελευταίο του βιντεάκι, από τον Μάιο του 2015, αναπαράγει ακόμα και την ηχώ στο τούνελ του Μονακό, στο γύρο του Nico Rosberg για την pole position το 2014.

Ο Torrado έχει γυρίσει καμιά 25αριά κλιπάκια με ήχους F1, και μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ.

Για να πάρετε μια γεύση, σας παραθέτουμε δύο: ένα από τη Monza, που την έχετε πρόσφατη στη μνήμη σας από χθες, κι ένα στο οποίο ο κιθαρίστας μιμείται και αντιπαραβάλλει τους ήχους από κινητήρες V10, V8 και V6 turbo Hybrid της Formula 1, σε μια μίνι ιστορική αναδρομή.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube