Ακυρώνεται λόγω Covid το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο

Ακυρώνεται λόγω Covid το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο

Παρά τα μέτρα που πήραν οι οργανωτές, φαίνεται πως ο κορονοϊός είχε διαφορετικά σχέδια για το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο ακυρώνεται λόγω έξαρσης της επιδημίας Covid στην Κίνα. Την περασμένη άνοιξη, οι υπεύθυνοι της έκθεσης αποφάσισαν να την αναβάλουν αλλά απέτυχαν να δώσουν νέα ημερομηνία. Παράλληλα είχαν διαβεβαιώσει ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή προστασία συμμετεχόντων και κοινού που θα είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πολιτικής πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας.

Ωστόσο φαίνεται πως ο κορονοϊός είχε διαφορετική άποψη και σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν στη χώρα στην οποία πρωτοεντοπίστηκε η Covid-19, αποφασίστηκε η ακύρωσης της έκθεσης. Το Σαλόνι του Πεκίνου είναι η μεγαλύτερη έκθεση που γίνεται στη χώρα και πραγματοποιείται εναλλάξ με αυτό της Σαγκάης. 

Δύο από τις μεγαλύτερες πρεμιέρες για την κινεζική αγορά θα ήταν αυτές της BMW i7 και του i3 που διατίθεται αποκλειστικά πλέον εκεί. Δυναμική παρουσία είχαν προγραμματίσει να έχουν το Volkswagen Group, η GM, η Toyota, αλλά και κινεζικές μάρκες όπως η Geely.

Το πρόβλημα με τα Σαλόνια Αυτοκινήτου είναι γενικότερο και δεν έχει να κάνει μόνον με τον κορονοϊό. Το Σαλόνι της Γενεύης που ήταν ένας θεσμός για την ευρωπαϊκή αγορά έχει να γίνει από το 2019 και οι λόγοι είναι και οικονομικοί. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται ένα Σαλόνι στη Ντόχα του Κατάρ, ενώ επανήλθαν στη ζωή η Νέα Υόρκη και το Ντιτρόιτ. Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τις πύλες του το LA Auto Show.  

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πάντως δεν βλέπουν και τόσο ζεστά πλέον τη συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις. Στο πρόσφατο Σαλόνι στο Παρίσι οι απουσίες ήταν παραπάνω από ηχηρές. Ο λόγος είναι ότι πλέον προτιμούν να επενδύουν αλλού τα ποσά (που δεν είναι και λίγα) για τη συμμετοχή τους σε ένα Σαλόνι Αυτοκινήτου, την ώρα που η πανδημία άνοιξε το δρόμο σε διαδικτυακές παρουσιάσεις των νέων μοντέλων που κοστίζουν ελάχιστα χρήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube