Aκούστε το μοτέρ του Koenigsegg Jesko να γυρίζει στις 7.800 rpm [video]

Aκούστε το μοτέρ του Koenigsegg Jesko να γυρίζει στις 7.800 rpm [video]

Ο Christian Von Koenigsegg κάθεται πίσω από το τιμόνι του Jesko και στέλνει στα αυτιά μας τον ήχο του V8 κινητήρα του.

Koenigsegg Jesko

Κάθε δημιουργία της Koenigsegg είναι το λιγότερο μοναδική. Oι σχεδιαστές της εταιρίας φαίνεται να μην καθησυχάζουν ποτέ και κυνηγάνε πάντα το κάτι παραπάνω.

Σύμφωνα με την εταιρία το τελευταίο μοντέλο της, με την ονομασία Jesko, έχει τον πιο εύστροφο κινητήρα που τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Αυτό σημαίνει, όπως απέδειξε η ομάδα της Koenigsegg με ένα σύντομο τεστ, ότι ο 5λιτρος V8 μπορεί να επιταχύνει από το ρελαντί στις 7.800 rpm σε μόλις 0.213 sec. Αν θέλετε να το θέσουμε αλλιώς, ο V8 επιταχύνει με μέσο όρο 31.700 rpm/s. Με την μέγιστη επιτάχυνση που καταγράφηκε να είναι 46.000 rpm/s.

Σύμφωνα με τον Christian Von Koenigsegg, ένας κινητήρας που στροφάρει με ζήλο δεν σου δίνει μόνο δικαίωμα να καυχιέσαι, αλλά και μια καλύτερη οδηγική εμπειρία.

Koenigsegg Jesko

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η επιτάχυνση του κινητήρα τόσο μεγαλύτερος ο έλεγχος που έχεις του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές σου». Επιπροσθέτως, η ευστροφία του κινητήρα βοηθάει και στην επίτευξη ταχύτερων αλλαγών σχέσεων.

Η μετάδοση του Jesko ονομάζεται Light Speed Transmission και η σουηδική εταιρία ισχυρίζεται ότι είναι η ταχύτερη στον κόσμο. Ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο, δεν χρησιμοποιεί συμπλέκτη ανάμεσα στο κιβώτιο και τον κινητήρα αλλά αντί αυτού κάνει χρήση συμπλεκτών μικρότερου μεγέθους που βρίσκονται μέσα στο κιβώτιο. Πετυχαίνοντας έτσι αστραπιαίες αλλαγές.

Ο V8 χωρητικότητας 5 λίτρων με δύο τούρμπο που βρίσκεται στη καρδιά του Jesko αποδίδει 1.600 PS και 1.500 Nm με τη χρήση καυσίμου E85 και 1.280 PS με τη χρήση συμβατικής αμόλυβδης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube