Αιώρα για ύπνο στο αυτοκίνητο [video]

Αιώρα για ύπνο στο αυτοκίνητο [video]

Έξυπνη, άνετη και φθηνή λύση, που εκμεταλλεύεται όλο το χώρο στην καμπίνα.

Τα ξενοδοχεία είναι ακριβά, αλλά όσοι έχουν δοκιμάσει να κοιμηθούν στο αυτοκίνητο, ανακλίνοντας απλά τα καθίσματα, ξυπνάνε πιασμένοι.

Η λύση είναι η Car Hammock, κατά λέξη αιώρα για το αυτοκίνητο. Και ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Δείχνει άνετη κι εκμεταλλεύεται όλο το μήκος και πλάτος της καμπίνας του αυτοκινήτου.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι η Car Hammock δεν παράγεται ακόμα. Ο νεοφυής (startup) κατασκευαστής του προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση για μια δεύτερη παρτίδα παραγωγής, αφού τα πρώτα 100 κομμάτια πουλήθηκαν σαν ζεστό ψωμί μετά από ευρεία παρουσία στα ΜΜΕ.

Το ενδιαφέρον είναι δικαιολογημένο αφού η ιδέα είναι απλή κι αποτελεσματική. Η αιώρα στήνεται μέσα στην καμπίνα και στερεώνεται με ιμάντες που πιάνουν στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Απλώνεται πάνω από τα ριγμένα καθίσματα, αλλά απαιτεί σωματική ευελιξία για να τη χρησιμοποιήσεις, αφού πρέπει να μπαινοβγαίνεις στο αυτοκίνητο από τα παράθυρα ή την ηλιοροφή.

Ο κατασκευαστής προς το παρόν επικεντρώνεται σε δύο εκδόσεις: τη βασική Car Hammock OG, για 4θυρα σεντάν, ημιφορτηγά και βανάκια, και την Car Hammock XL, σχεδιασμένη ειδικά για SUV. Και οι δύο αιώρες είναι γεροφτιαγμένες, σηκώνουν το βάρος τουλάχιστον δύο ενηλίκων και διπλώνουν σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης.

Η συγκέντρωση κεφαλαίου στο KickStarter έχει φτάσει στο μισό από το απαιτούμενο ποσό, οπότε όσοι βρίσκουν ενδιαφέρουσα την ιδέα θα πρέπει να την υποστηρίξουν.

Αν συγκεντρωθούν τα χρήματα, θα έρθουν κι άλλες εκδόσεις του Car Hammock, όπως μια χειμερινή και μια πολυτελής με μαξιλάρια και γέμιση ή αέρα.

[Πηγή: Hanson Ely μέσω autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube