Αγοράζοντας ένα Polestar 1 με έργα τέχνης, αντί για χρήματα

Αγοράζοντας ένα Polestar 1 με έργα τέχνης, αντί για χρήματα

Η Polestar γίνεται η πρώτη εταιρία που προωθεί ένα ανταλλακτικό εμπόριο. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να δέχεται αντί για χρήματα, έργα τέχνης.

Φέτος διανύουμε την τελευταία χρονιά παραγωγής του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκεύασε η θυγατρική της Volvo, Polestar 1. Θέλοντας λοιπόν να αφήσει ένα ανεξίτηλο στίγμα στο χρόνο, η Σουηδική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία τολμηρή κίνηση. Πλασάροντας το αυτοκίνητό της ως ένα έργο τέχνης, δέχεται να το ανταλλάξει με άλλα έργα τέχνης. Έτσι δυνητικοί αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν πίνακες ή άλλα έργα αξίας που κατέχουν, αποκτώντας ένα αυτοκίνητο. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar, «μου αρέσει η ιδέα να επιτρέπω στους καλλιτέχνες και τους συλλέκτες να αγοράσουν ένα Polestar 1 με έργα τέχνης - είναι ένα τόσο ξεχωριστό αυτοκίνητο και θέλαμε να βρούμε έναν μοναδικό τρόπο να το γιορτάσουμε πριν τελειώσει η παραγωγή του. Είναι χειροποίητο, πολύτιμο και απτό, σαν ένα έργο τέχνης».

Η πρωτοβουλία αυτή της Polestar έρχεται εν μέσω μιας πρόσφατης αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος του κόσμου για την τέχνη, που περιλαμβάνει και νέους τρόπους εμπορίας  αυτής. Και ιστορικά όμως υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως σημαντικές ανταλλαγές έργων τέχνης έγιναν σε πλαίσια ασύνδετα με τη σημερινή λογική. Ο Picasso, για παράδειγμα, είναι γνωστό πως πρόσφερε σκίτσα του σε εστιατόρια, ως ανταλλαγή για κάποιο γεύμα. 

Κάπως έτσι, εάν κατέχετε έργα τέχνης αξίας 155.000 ευρώ, τα οποία είσαστε πρόθυμοι να αποχωριστείτε, τότε μπορείτε να αποκτήσετε ένα Polestar 1 χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ από τις καταθέσεις σας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube