Αγόρασε σε πακέτο τρεις αγωνιστικές Aston Martin Vantage

Αγόρασε σε πακέτο τρεις αγωνιστικές Aston Martin Vantage

Η Aston Martin πουλά αυτή τη συλλογή αγωνιστικών μοντέλων.

Η Aston Martin έβγαλε προς πώληση ένα τρίο από συλλεκτικά αγωνιστικά μοντέλα της - τις Vantage GT4, V12 Vantage GT3 και V8 Vantage GTE - με αφορμή την περίοδο 2009-2018 μέσα στην οποία είχε πολλές επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και οι τρεις Vantage έχουν την αγωνιστική φορεσιά της Aston Martin που συνδυάζει πράσινη απόχρωση με κίτρινα γραφικά και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Ας δούμε όμως ένα ένα τα μοντέλα της συλλογής:

Aston Martin Vantage GT4 

Ξεκινάμε από το βενιαμίν της παρέας, την Vantage GT4, η οποία παρήχθει σε 107 μονάδες από το 2009 μέχρι το 2018 ως το πρώτο αγωνιστικό μοντέλο που βασιζόταν στην αρχιτεκτονική VH. Το παράδειγμα της συλλογής έχει αριθμό παραγωγής 108, είναι δηλαδή το τελευταίο που κατασκευάστηκε.

Φορά κινητήρα V8 4,7 λίτρων που συνεργάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων Sportshift, έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Koni, ελαφρύτερη εξάτμιση, τετραπίστονες δαγκάνες monoblock για τα φρένα, τροχούς 18" και αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό έχουμε πλήρες ρολ κέιτζ, καθίσματα Recaro με ζώνες έξι σημείων της Sabelt, αποσπώμενο τιμόνι και επενδύσεις από Aclantara.

Aston Martin V12 Vantage GT3 

Aston Martin

Το δεύτερο μοντέλο είναι η εντυπωσιακή V12 Vantage GT3 η οποία κατασκευάστηκε σε 46 αντίτυπα από το 2012 μέχρι το 2017. Η καριέρα της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, με παγκόσμιους τίτλους το 2013, 2015, 2016 και 2018.

Βασίζεται σε αλουμινένιο σασί με ατσάλινο ρολ κέιτζ. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 6,0 λίτρων της Aston Martin με ξηρό κάρτερ και χαμηλό κέντρο βάρους που αποδίδει 608 PS και 700 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων Xtrac και διαφορικού περιορισμένης ολίσθισης. Η αγωνιστική ανάρτηση έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein και τα φρένα πίσω από τους τροχούς 18" έχουν εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους.

Το μοντέλο ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Vantage χάρη στο εκτενέστατο αεροδυναμικό πακέτο, η οροφή του είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και τα αφαιρούμενα πάνελ του αμαξώματος από ανθρακονήματα όπως και η γιγαντιαία φτερούγα. Στο εσωτερικό έχουμε ανθρακονημάτινο ταμπλό, αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, ψηφιακή οθόνη για τον οδηγό, ντεπόζιτο ασφαλείας 125 λίτρων και πυροσβεστήρα.

Aston Martin V8 Vantage GTE 

Το τρίτο μοντέλο της συλλογής είναι και το πιο σπάνιο. Η V8 Vantage GTE έκανε το αγωνιστικό της ντεμπούτο το 2012 ως εργοστασιακή συμμετοχή και συμμετείχε σε αγώνες μέχρι το 2018. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έγινε το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στο πρωτάθλημα FIA World Endurance Championship με επτά τίτλους και δύο νίκες κατηγορίας στο Le Mans. Παρήχθη σε 6 μονάδες, όμως το μοντέλο που διατίθεται προς πώληση είναι το 7ο και τελευταίο.

Βασίζεται σε αλουμινένιο πλαίσιο με ατσάλινο ρολ κειτζ. Φορά V8 κινητήρα με απόδοση που ξεπερνά τους 500 PS και τα 500 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων με συμπλέκτη ZF Sachs Racing και ανθρακονημάτινο άξονα μετάδοσης. Τα φρένα είναι της Brembo, και τα ελαστικά που φορούν οι τροχοί 18" είναι της Dunlop.Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα (εκτός από την οροφή από αλουμίνιο) και φορά πλήρες αεροδυναμικό πακέτο προδιαγραφών 2016 LMGTE.

Η Aston Martin δεν ανακοίνωσε την τιμή της συλλογής όμως δεδομένης της συλλεκτικότητας και της αξίας των επι μέρους αγωνιστικών μοντέλων σίγουρα θα μιλάμε για επταψήφιο νούμερο.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube