Αγνοούνται 284 αυτοκίνητα της συνόδου APEC στην Παπούα Νέα Γουινέα

Αγνοούνται 284 αυτοκίνητα της συνόδου APEC στην Παπούα Νέα Γουινέα

Ευτυχώς οι δεκάδες Maserati και οι Bentley δεν είναι μέσα σε αυτά

Μετά από το σκάνδαλο της αγοράς 300 αυτοκινήτων για τις ανάγκες της διεθνούς συνόδου APEC που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2018 στην Παπούα Νέα Γουινέα, έρχεται μια δεύτερη είδηση από την κατά τα άλλα φτωχή χώρα αφού αγνοείται η τύχη των 284 αυτοκινήτων.

Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί πως θα έβγαζε σε δημοπρασία τα οχήματα μετά τη λήξη της συνόδου, όμως ο Dennis Corconan, σύμβουλος ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων του κράτους δήλωσε πως 284 από αυτά δεν έχουν επιστραφεί ακόμα. Ευτυχώς, οι 40 Maserati Quattroporte και οι 3 Bentley βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι κλειδωμένες σε ασφαλές μέρος, ενώ τα μοντέλα που αγνοούνται είναι Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, διάφορα Ford και Mazda.

Θέλοντας να καθησυχάσει τον τύπο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Παπούα Νέα Γουινέα, Chris Hawkins, δήλωσε πως τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που δεν έχουν επιστραφεί βρίσκονται σε κρατικά πάρκινγκ και χρησιμοποιούνται από δημοσίους υπαλλήλους, τραυματιοφορείς και πυροσβέστες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως δεν θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν καθώς υπάρχει μια μεγάλη λίστα με υπογραφές όσων τα παρέλαβαν.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, τουλάχιστον 9 αυτοκίνητα εκλάπησαν, και αρκετά άλλα επέστρεψαν με σοβαρές ζημιές.

Να θυμίσουμε πως τα πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν αγοραστεί το φθινόπωρο για να μετακινούνται οι ηγέτες των χωρών του Νότιου Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της συνόδου, είχαν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις αφού την ίδια περίοδο η χώρα πλήττονταν από επιδημία πολιομυελίτιδας και είχε αρκετές ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube