97 ολοκαίνουργιες BMW καταστρέφονται σε εκτροχιασμό τρένου [video]

Είχαν μόλις βγει από το εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα και πήγαιναν για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.

Για όποιον έχει παραγγείλει κάποια BMW «Χ» αυτό μπορεί να μην είναι καλή είδηση.

120 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα είχαν μόλις βγει από το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Ν. Καρολίνας και μεταφέρονταν στο λιμάνι Port of Charleston για να εξαχθούν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με την BMW, τα 97 που υπέστησαν ζημιές ήταν X3, X4, X5 και X6.

Τα αίτια του ατυχήματος, που συνέβη κοντά στην Kenkinsville, παραμένουν άγνωστα, αλλά οι δύο μηχανές και τα 12 βαγόνια του τρένου υπέστησαν όλα ζημιές. Το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων KWES περιγράφει τη σκηνή ως «γεμάτη στραπατσαρισμένο ατσάλι». Ευτυχώς, κανείς δεν έχει τραυματιστεί.

Σε ανακοίνωση που έκανε στο Automotive News, η γερμανική φίρμα είπε: «Άνθρωποι του προσωπικού μας μεταβαίνουν στην τοποθεσία του συμβάντος όπου θα εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών σε αυτές τις 120 BMW. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Norfolk Southern πάνω στη συγκεκριμένη κατάσταση για την εκτίμηση των ζημιών».

Η Norfolk Southern, που διαχειρίζεται τα τρένα, ακόμη ερευνά την αιτία του εκτροχιασμού, αλλά ανακοίνωσε ότι οι σιδηροτροχιές είχαν ζημιά και επισκευάζονται.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το ατύχημα θα καθυστερήσει την εξαγωγή άλλων SUV της BMW. Πάντως, αν έχετε παραγγείλει κάποια BMW X, κάντε καλού-κακού ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία…

TAGS