25 Χρόνια Gran Turismo [video]

25 Χρόνια Gran Turismo [video]

Με πάνω από 90 εκατομμύρια πωλήσεις στο παλμαρέ του, ο πατέρας των racing video games, το Gran Turismo σήμερα γιορτάζει 25 χρόνια ζωής.

Gran Turismo

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Δεκεμβρίου του 1997 όταν το Gran Turismo ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα στην Ιαπωνία, με 140 αυτοκίνητα παραγωγής και αγωνιστικά και 11 πίστες. Σήμερα, έχοντας ξεπεράσει τις 90 εκατομμύρια πωλήσεις το εμβληματικό racing game γιορτάζει 25 χρόνια ζωής.

Για να τιμήσει την περίσταση, ο δημιουργός του Kazunori Yamauchi δημοσίευσε ένα άρθρο στο PlayStation Blog κάνοντας μια μικρή αφήγηση για τη δημιουργία του Gran Turismo.

Oταν προσλήφθηκε από τη Sony, ο Yamauchi ήθελε να δουλέψει στο τμήμα εικόνας αλλά η εταιρεία τον ανέθεσε στο τμήμα υπεύθυνο για την εξέλιξη της κονσόλας PlayStation. «Δεν ήταν αυτό που ήθελα αλλά κοιτώντας πίσω μπορώ να πω ότι ήμουν πολύ τυχερός» ανέφερε ο δημιουργός του παιχνιδιού.

Gran Turismo

Αργότερα, η εξέλιξη του Gran Turismo ξεκίνησε με τον Yamauchi επικεφαλής μιας ομάδας έξι ατόμων και το Δεκέμβριο του 1997 το Gran Turismo έκανε ντεμπούτο στην Ιαπωνία. Έπειτα, το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική στις 8 και στις 12 Μαΐου του 1998, σημειώνοντας παγκοσμίως περίπου 10,85 εκατ. πωλήσεις.

Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς είναι το Gran Turismo 7 που λανσαρίστηκε στις 4 Μαρτίου του 2022 και είναι διαθέσιμο για στις κονσόλες PlayStation 4 και 5.

Θυμίζουμε ότι το Gran Turismo θα φτάσει και στους κινηματογράφους, προβάλλοντας την ιστορία του Jann Mardenborough που ξεκίνησε από το GT Academy και πλέον είναι επαγγελματίας οδηγός αγώνων,  με την πρεμιέρα της ταινίας να είναι προγραμματισμένη για τις 11 Αυγούστου του 2023.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube