22.000 PS γράφουν το logo της Pirelli

22.000 PS γράφουν το logo της Pirelli

Αναπαριστώντας μια αντίστοιχη φωτογραφία από τα 70’s, η Pirelli χρησιμοποίησε αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας GT3 για να σχηματίσουν το logo της.

Το 1978 η Pirelli είχε χρησιμοποιήσει αυτοκίνητα δρόμου σε έναν σχηματισμό που αναπαριστούσε το logo της. 40 χρόνια μετά η ιταλική μάρκα κάνει το ίδιο, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας αγωνιστικά της κατηγορίας GT3.

Το concept εκείνης της φωτογράφισης ήταν να δείξουν ότι όλα τα αυτοκίνητα, διαφορετικά μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές, έχουν ένα κοινό σημείο: Τα λάστιχα της Pirelli. Την φωτογράφιση είχε κάνει Andrian Hamilton, ενώ λίγο αργότερα η ιδέα έγινε και τηλεοπτικό σποτ με σλόγκαν “Λάστιχα, με κεφαλαίο P”.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα η ίδια ιδέα επιστρέφει εκσυγχρονισμένη. Αντί να χρησιμοποιηθούν αυτοκίνητα δρόμου, αυτή τη φορά το έκαναν με αγωνιστικά στην πίστα της Monza στην Ιταλία, όπου διεξήχθη ο τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος Blancpain GT. Καθώς η Pirelli είναι ο προμηθευτής ελαστικών του θεσμού, τα λάστιχά τη είναι ο κοινός παρονομαστής μεταξύ των 12 διαφορετικών μοντέλων που συμμετέχουν. Για να σχηματιστεί το logo χρησιμοποιήθηκαν 41 αυτοκίνητα συνολικής ιπποδύναμης 22.000 PS. Στο Blancpain GT συμμετέχουν οι Aston Martin, BMW, Ferrari, Lamborghini, Audi, Bentley, Lexus, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan, Porsche και Jaguar.

Πηγή Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube