1947-2022: H Ferrari γιορτάζει τα 75 χρόνια της [video]

1947-2022: H Ferrari γιορτάζει τα 75 χρόνια της [video]

Η νέα χρονιά έρχεται και κάποιοι έχουν λόγους να γιορτάζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους. Η Ferrari ξεκινά με ένα video και ένα νέο εικαστικό του λογοτύπου της, να δώσει το έναυσμα για την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυσή της.

Μπορεί το cavallino rampante να παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’30 επάνω στα αγωνιστικά της Alfa Romeo, η μοίρα όμως δεν το είχε να προσφέρει για πολύ τις υπηρεσίες του σε τρίτους. Το σύμβολο που επέλεξε ο Enzo Ferrari για τα αγωνιστικά του, προήλθε από το θυρεό του Francesco Baracca, ενός Ιταλού πιλότου από τη Μόντενα, άσσου του Α’ΠΠ. Και ήταν αυτό που στόλισε το καπό της 125 S, του πρώτου μοντέλου που κυκλοφόρησε το 1947, υπό την επωνυμία της Scuderia Ferrari. 

Έκτοτε, το χαρακτηριστικό λογότυπο με το άλογο που στέκεται όρθιο στα πίσω του πόδια κόσμησε μερικά από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα δρόμου, καθώς και πολλά από τα σημαντικότερα αγωνιστικά όλων των εποχών. Και τώρα έρχεται να πάρει μία νέα όψη, με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας. 

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την αλλαγή του έτους, η Ferrari ανέβασε ένα video στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube. Χρησιμοποιώντας λέξεις όπως το πάθος, η ομαδική δουλειά, η υπερηφάνεια και η υπεροχή, έρχεται να κηρύξει την έναρξη των εορτασμών, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες στις οποίες βασίστηκε. 

Από την πλευρά μας θα ευχηθούμε να τα εκατοστίσει και να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να εμπνέει, να δημιουργεί ξεχωριστές προτάσεις και να διακρίνεται στους αγώνες. Forza Ferrari!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube