1,7 εκατ. δολάρια για την Porsche της Janis Joplin

1,7 εκατ. δολάρια για την Porsche της Janis Joplin

Η 356 C 1600SC Cabriolet του 1964, που ανήκε στη θρυλική τραγουδίστρια, έγινε η ακριβότερη Porsche που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Στη δημοπρασία Driven By Disruption, στη Νέα Υόρκη αντιπροχθές το βράδυ, το ψυχεδελικό αυτοκίνητο άναψε ένα πόλεμο προσφορών ανάμεσα σε επτά επίδοξους αγοραστές. Ως αποτέλεσμα, η τιμή ανέβηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για $400.000 έως $600.000.

Η Porsche είχε αγοραστεί από την Joplin το 1968 και η σταρ της ψυχεδελικής σόουλ ανέθεσε στον φίλο της και βοηθό στις περιοδείες, Dave Richards, να την εξατομικεύσει ζωγραφίζοντας επάνω της την «Ιστορία του Σύμπαντος». Η φίρμα δημοπρασιών RM Sotheby’s λέει ότι η ζωγραφιά κάνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο «ένα από τα πρώτα πραγματικά art cars” και μια από τις πιο διάσημες και σημαντικές Porsche όλων των εποχών».

Αφού πέθανε η Joplin, το αυτοκίνητο κατέληξε στο μουσείο Rock and Roll Hall of Fame, στο Cleveland των ΗΠΑ. Εκεί εκτέθηκε για πάνω από δύο δεκαετίες, μέχρι που τα δύο αδέλφια της Janis, ο Michael και η Laura Joplin, αποφάσισαν να το πουλήσουν σε δημοπρασία…

[Πηγή: worldcarfans.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube