10 παράξενες πινακίδες του ΚΟΚ για όσους ταξιδέψουν στην Ευρώπη

10 παράξενες πινακίδες του ΚΟΚ για όσους ταξιδέψουν στην Ευρώπη

Με την περίοδο των διακοπών να πλησιάζει, όσοι σκοπεύουν να κινηθούν οδικώς στην Ευρώπη καλό είναι να εξοικειωθούν με τις παρακάτω άγνωστες και περίεργες πινακίδες του ΚΟΚ για να γλιτώσουν τα πρόστιμα.

παράξενες πινακίδες του ΚΟΚ

Όσοι σκοπεύετε να διασχίσετε την Ευρώπη με το αυτοκίνητό σας αυτό το καλοκαίρι, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι σε αρκετές χώρες υπάρχουν κάποιες παράξενες και ασυνήθιστες πινακίδες του ΚΟΚ, η παραβίαση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις που θα χαλάσουν το road trip σας!  

Οι ειδικοί στην ενοικίαση αυτοκινήτων στο StressFreeCarRental.com εντόπισαν δέκα από αυτές τις παράξενες πινακίδες στην Ευρώπη, που πιθανόν να είναι άγνωστες στους περισσότερους ξένους οδηγούς και εξηγούν το νόημα τους ώστε να μην βρεθούν καλοκαιριάτικα κάποιοι χωρίς δίπλωμα ή να καταβάλλουν πρόστιμα αρκετών δεκάδων ευρώ.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρυσι, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε έκτοτε σχέδια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ.. Αυτό περιλαμβάνει σχέδια για την πάταξη των παραβάσεων που διαπράττονται από αλλοδαπούς οδηγούς, οι οποίοι μπορούν να αναμένουν τεράστια πρόστιμα που θα αποστέλλονται στις χώρες καταγωγής τους εάν συλληφθούν να παραβιάζουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

«Η ΕΕ βρίσκεται σε μια αποστολή για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και θα επιβάλλει κυρώσεις στους ξένους οδηγούς για λάθη, οπότε οι επισκέπτες πρέπει να εξοικειωθούν με τους νόμους και τις πινακίδες κυκλοφορίας για να αποφύγουν βαριά πρόστιμα και ποινές. Οι νόμοι για την οδήγηση είναι διαφορετικοί σε κάθε χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορεί να αντιμετωπίσουν αυστηρότερες ποινές από το ένα μέρος στο άλλο. Παρόλο που αυτές οι οδικές πινακίδες μπορεί να φαίνονται παράξενες, υπάρχουν για να αυξάνουν την ασφάλεια, οπότε είναι σημαντικό να τις κατανοείτε και να τηρείτε τους νόμους οδήγησης στο εξωτερικό», δηλώνει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της StressFreeCarRental.com, John Charnock.

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα 10 ασυνήθιστα ευρωπαϊκά σήματα που μπορεί να πιάσουν τους οδηγούς στα πράσα:

1

Απαγορεύονται τα οχήματα που μεταφέρουν εκρηκτικά (Γαλλία) 

Αυτή η πινακίδα σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί τα οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία να μην εισέλθουν γιατί μπορεί να υπάρχουν… εκρηκτικές συνέπειες. 

2

Προειδοποίηση για τάρανδους (Νορβηγία) 
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι συγκρούσεις αυτοκινήτων με τάρανδους είναι συχνές στη Νορβηγία και μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές λόγω του τεράστιου μεγέθους αυτών των ζώων. Αυτές οι πινακίδες υποδεικνύουν πού είναι συνηθισμένο να βρίσκονται τάρανδοι, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να προχωρούν με προσοχή.

3

Απαγορεύεται η χρήση της κόρνας αυτοκινήτου (Ισπανία) 
Βάλτε τις τρομπέτες σας πίσω στο πορτμπαγκάζ! Αυτή η πινακίδα σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται το κορνάρισμα. 

4

Προειδοποίηση για μεταναστευτικά αμφίβια (Γερμανία) 
Για την προστασία των βατράχων της Γερμανίας, μειώστε την ταχύτητα, προσέξτε το δρόμο και εξετάστε εναλλακτικές διαδρομές. 

5

Κίνδυνος ατυχήματος (Νορβηγία) 
Αυτή η προειδοποιητική πινακίδα υπάρχει για να ενημερώνει τους χρήστες του δρόμου ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στο δρόμο. Οι οδηγοί πρέπει να δώσουν προσοχή, διαφορετικά μπορεί να βρεθούν στη λάθος πλευρά!

6

Απαγορεύονται τα χειροκίνητα καροτσάκια (Τσεχική Δημοκρατία) 
Αυτή η πινακίδα σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση καροτσιών ή χειροκίνητων αμαξιδίων, γεγονός που αποτελεί κακό νέο για τους εργάτες οικοδομών και τους κηπουρούς! 

7

Κίνδυνος πυρκαγιάς (Σλοβενία) 
Ο κίνδυνος πυρκαγιάς χαρακτηρίζεται ως υψηλός στη Σλοβενία, οπότε οι οδηγοί πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Εάν συναντήσουν αυτή την πινακίδα, θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή, καθώς σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς. 

8

Πολικές αρκούδες διασχίζουν τον πάγο (Νορβηγία) 
Σας προτείνουμε να κάνετε αναστροφή αν συναντήσετε αυτή την πινακίδα... 

10

Απαγορεύεται η ούρηση (Γερμανία) 
Οι οδηγοί που αναζητούν απεγνωσμένα την τουαλέτα είναι άτυχοι αν δουν αυτή την πινακίδα σε ένα οδικό ταξίδι στη Γερμανία! 

11

Απαγορεύονται τα μηχανοκίνητα οχήματα και τα οχήματα που έλκονται από ζώα (Σερβία) 
Σε αυτή την πινακίδα συμβαίνουν πολλά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγχυση. Σημαίνει απλώς ότι απαγορεύεται η είσοδος σε οχήματα με κινητήρα ή σε οχήματα που έλκονται από ζώα.

Πηγή: StressFreeCarRental.com

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube